Daniel Hedström blir kulturskolechef i Aneby kommun

Text & foto: Tobias Marbenius

När Aneby kommuns kulturchef Gunilla Crona fått utökat ansvar för fritidsfrågorna i kommunen kommer nu Daniel Hedström att få axla rollen som Anebys nya kulturskolechef.

Kultur och fritidschefen Gunilla Crona lämnar nu över chefsuppdraget för kulturskolan till Daniel Hedström.

Under elva års tid har Daniel Hedström varit verksam som musiklärare inom flöjt, klarinett, saxofon och orkester på Kulturskolan i Aneby. Daniel kommer bredvid sin nya chefstjänst även fortsättningsvis till viss del undervisa eleverna på kulturskolan.
– Jag kommer ha en fot i varje roll, kan man säga, förklarar Daniel som även berättar att man varje dag vinner på att ha en chef i Kulturskolan, med tanke på att vi har fler som arbetar deltid och som inte alltid arbetar samma veckodagar.

Daniel, 48 år, är uppvuxen i Eksjö kommun, närmare bestämt i Hjältevad. Redan under gymnasietiden hängde Daniel mycket i Aneby där han hade flera av sina musikaliska vänner. Även Daniels fru, Anna, har vuxit upp i Aneby och nu är de tillsammans bosatta i Aneby.

Daniel Hedström i full färd med att dirigera Aneby Symphonic Band under nationaldagsfirande på Fredstorget tidigare i år.

Kulturskolan har nyligen startat upp terminen med att man tillsammans med Furulidskolans musiklärare och Svenska kyrkan i Aneby haft en Music Camp. På ”musiklägret” bildade elever i årskurs 6 upp till gymnasiet olika konstellationer i orkestrar, band, dans- och sånggrupper samt musikproduktion.

– Det känns hedersamt att ta över ansvaret för denna viktiga verksamhet. Jag hoppas att det goda samarbetsklimatet med skolan och andra verksamheter i Aneby kommer att fortsätta utvecklas för hela kommunens bästa, berättar Daniel som tillsattes i tjänsten nu i augusti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait