Uteliggare bostadslös vid skogsbrand, flera enheter från räddningstjänsten bekämpade elden

Vid 16:30-tiden på fredagseftermiddagen larmades flera enheter från räddningstjänsten till en skogsbrand vid Slättåkra straxt utanför Eksjö stad. På långt håll kunde en rökpelare ses stiga från platsen.

Fram till brandplatsen som låg i skogen bakom fotbollsplanerna vid idrottsplatsen Ränneborg fanns det ingen farbar väg.
– Terrängbilen kunde ta sig fram så att vi hamnade i närheten, berättade Jörgen Franzén, insatsledare på räddningstjänsten i Eksjö. Vatten tar vi från skön som är alldeles i närheten.

Det var en varm dag, temperaturen låg runt 30 grader. Brandmännen försåg både marken och sig själva med vatten när de arbetade i det svårtillgängliga området.

– Det är ett område på 1400 kvadratmeter som brunnit, vi har ringat in det nu och har branden under kontroll, så nu återstår det tuffa att jobba sig inåt. Eksjö och Nässjös räddningstjänst är här, inledningsvis var även Aneby på väg, men vi kunde vända dem, berättar Jörgen när AnebyNytt var på plats under eftermiddagen.

Mitt i området där branden var kunde det ses kläder, stolar, bord med mera. På ett träd intill satt en lapp från Eksjö Kommun, daterad i mars i år, om att de skulle komma och städa i området, samt en uppmaningen till ägaren av föremålen att plocka bort grejerna innan.

Enligt uppgifter till AnebyNytt, så har en person haft stället som boningsplats under en längre tid.

Utöver räddningstjänsten larmades även polisen till det brandhärjade området. Till synes dokumenterade de platsen och pratade med personer som befann sig intill platsen.

Ingen person ska fysiskt ha kommit till skada.

Artikeln kan komma att uppdateras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait