Kanelbulle, droger, Motörhead och poliser – kvällens ingredienser när Furulidsskolan hade cafékväll

Text & foto: Tobias Marbenius

Klockan 18 på tisdagskvällen fylldes Furulidsskolans matsal mestadels av föräldrar till eleverna som vanligtvis intar sin skollunch där. Tidigare på dagen serverades ugnsstekt fisk med potatismos men när föräldrarna slog sig ned till bords bjöds det på kaffe, kanelbulle och kaka.

Till Furulidsskolans tredje cafékväll för läsåret 2021/2022 hade polisen och öppenvården bjudits in. Ämnet de skulle informera föräldrarna om var droger. Under kvällen bjöd en del av Furulidsskolans elever på underhållning i form av musik och dans.

Med hjälp av eleven Wille Berlins ljuskannor och moving heads hade skolmatsalen för kvällen förvandlats till en färgsprakande lokal för show. När cafégästerna anlände spelades det rejält i högtalarna, det var eleven Elliot Rommel som bjöd på egenkomponerad studioinspelad musik.

Efter det inledde Furulidsskolans countrydrottning Molly Allansson Johansson kvällen med First Aid Kit-låten Emmylou. Molly kompades av elever i klass 8A – Oskar på trummor, Leo på bas, Carla på piano, Sebastian och musikläraren Håkan Sunbring lirade gitarr.

Molly Allansson Johansson

Rektor Michael Berg berättade lite kort om läget på Furulidsskolan. Han informerade bland annat att det just nu var en tuff period med mycket prov, han presenterade nya lärare och visade statistik över betyg. Rektor Berg nämnde även att det efter ett par coronaanpassade skolavslutningar återigen blir skolavslutning på Ralingsåsgården, datumet för årets avslutning är onsdagen den 15 juni.

Skolan har under året fått signaler om att det kan cirkulera droger bland eleverna, därav hade polisen och öppenvården bjudits in till cafékvällen.
– Vi har tagit de här signalerna väldigt allvarligt, berättade rektor Berg.

Rektor Michael Berg

Nyligen besökte polisen Furulidsskolan och informerade eleverna om vad droger kan ställa till med, även en narkotikahund har sökt av skolan och på tisdagens cafékväll var det dags för föräldrarna att fördjupa sig i ämnet.

Richard Von Malmborg från öppenvården visar produkter som man som förälder ska reagera på.
Lokalpolisen Erik

Richard Von Malmborg från kommunens öppenvård informerade om droger och visade drogrelaterad statistik.
Tillsammans med lokalpoliserna Erik och Ida informerade Von Malmborg om vilka varningssignaler man som förälder ska vara observant för.

Anebys lokalpoliser Erik och Ida.
Lisa Olsson från socialförvaltningen.

Lisa Olsson från socialförvaltningen i Aneby informerade om vart man kan vända sig om man känner oro, har frågor eller behöver någon prata med.

Efter att församlingen fått möjlighet att ställa frågor till professionen var det dags för kaffe med dopp. Fikat intogs till en show där fantastiska artister avlöste varandra i en knapp timma.

Signe Löfström

Först ut var Signe Löfström som framförde Mindy Gledhills – Anchor, ackompanjerad av Mia Jönsson på piano.

Mia Jönsson var kvällens presentatör och ackompanjerade flertalet av låtarna på piano.
Elsa Eklund

Elsa Eklund tog över micken och framförde Sam Smith-låten I´m not the only one. Vid hennes sida fanns en kör som bestod av Isabella, Celise, Maja och Lovali.

Maja Karlzén.

Näst på tur var låten Love in the dark, Adele-låten som idag framfördes av Maja Karlzén.

Leo Sundström.

Efter Maja intog kompositören och multiinstrumentalisten Leo Sundström scenen och framförde på akustisk gitarr sitt egenkomponerade stycke Spring, som visade sig vara ett finstämt stycke.

Nellie Schöld.

Nellie Schöld tog sig upp på scenen och framförde låten Run away to mars av Talk. Med sig på scenen hade hon Leo Sundström på gitarr, Hedda Johansson Jönsson på sång och Mia på piano och sång.

Musikläraren Håkan Sunbring presenterade nästa artist som var Melwin Lundgren. Melwin framförde sin egenkomponerade hiphop-låt med titeln Superkraften. Låten handlade om Melwin själv, om sitt liv – en stark och gripande låt som ledde till rungande applåder.

Melwin Lundgren.

Alunia, Naomi, Signe, Maja, Hedda och Alicia tog över scenen efter Melwin och dansande till Britney Spears låt Toxic.

En av kulturskolans dansgrupper.
Isabella Stenberg.

Isabella Stenberg som har en förkärlek till ballader fångade publiken med låten Husavik, som i filmen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, sjungs av My Marianne, eller mer rätt Molly Sandén.

Som sista låt blev det lite tuffare tongångar. Upp på scen klev sångerskan Signe Löfström, Tish Hellström hängde på sig sin röda Gretsch-gitarr och Hedda Johansson Jönsson tog plats bakom trumsetet. Musiklärare Sunbring fick för kvällen ersätta den annars ordinarie basisten Isabella Bårring, som fått förhinder.
Låten de framförde var ingen mindre är Motörheads – No class – eller var det ZZ Tops – Tush? 😉

Signe Löfström.
Tish Hellström.
Hedda Johansson Jönsson.
Musiklärare Håkan Sunbring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait