2022-03-18, Svår trafikolycka, en död och flera skadade utanför Sunhultsbrunn

Straxt innan klockan 19 på fredagskvällen larmades flera räddningsenheter till en svår trafikolycka som inträffat på riksväg 32. Olyckan inträffade vid Färestorp mellan Sunhultsbrunn och Tranås.

Tre fordon ska ha varit inblandade i olyckan, en av bilarna ska vid kollisionen fattat eld. Bilarna och bildelar låg spridda över ett stort område.

Enligt uppgifter från polisen ska det ha varit sex personer inblandade i olyckan, flera av dem var fastklämda och svårt skadade.

Räddningstjänst från Aneby, Tranås och Eksjö larmades till platsen, likaså flera ambulanser och poliser.

Straxt efter klockan 20 var de drabbade losstagna och samtliga inblandade avförda till sjukhus.

Två personer, en man och en kvinna blev frihetsberövade och misstänkta för drograttfylleri. De två personerna var enligt polisen inte allvarligt skadade men på grund av misstanken om drograttfylleri fick de transporteras till sjukhus för att kroppsbesiktas, berättar polisens presstalesperson Johnny Gustavsson i en intervju med Radio P4 Jönköping.

När räddningsarbetet pågick var riksväg 32 helt avstängd för trafik.

UPPDATERING:

Under natten till lördagen meddelade Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl hos polisen, att en person, en man i 65-årsåldern avled till följd av den svåra olyckan. Mannens anhöriga är underrättade.

På lördagsmorgonen rapporterar polisens presstalesperson Johnny Gustavsson att den misstänkta mannen nu är anhållen. Han är misstänkt för grovt vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik, ringa narkotikabrott eget bruk samt drograttfylleri. Kvinnan är även hon anhållen för samma misstankar men inte för drograttfylleri.

Samtliga tre inblandade fordon har bärgats från olycksplatsen och är tagna i beslag av polisen.

I det fordon som den omkomna mannen färdades i, färdades även en kvinna i 65-årsåldern. Kvinnan skadades allvarligt.

I den andra bilen färdades en far i 65-årsåldern med sin son i 25-årsåldern, bägge skadades.

De två personerna som nu är anhållna färdades i den tredje bilen, kvinnan är i 35-årsåldern och den misstänkta föraren är i 60-årsåldern. Initialt bedömdes de som inte skadade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait