AnebyNytt utökar nyhetsbevakningen med hjälp av reportern Kjell Olof Bohlin

Text & foto: Tobias Marbenius

Sedan starten av AnebyNytt.se år 2020 har en av visionerna varit att bjuda besökarna på lokala och intressanta reportage, främst inom området kultur. Nu förstärker vi upp den lokala nyhetsbevakningen och hälsar den erfarna reportern Kjell Olof Bohlin välkommen till AnebyNytt!

För 20 år sedan packade Kjell Olof sina grejer han ägde och begav sig från Skara i Västergötland till kärleken Ingegärd Malmberg Bohlin i Aneby. De tu bosatte sig i Knohult och efter ett antal år där gick flyttlasset till Vireda där de bor idag.

Ingegärd Malmberg Bohlin tillsammans med maken Kjell Olof.

Kjell Olof berättar att han alltid har gillat att skriva, lyrik och poesi ligger honom varmt om hjärtat, men han gillar även att skriva reportage. Sedan nästan 10 år tillbaka har Kjell Olof försett Tranås-Postens läsare med reportage från händelser som skett i Aneby kommun.
– I slutet av 2021 när ägarna Jan Justegård och Fredrik Söderholm sålde Tranås-Posten till mediajätten Bonnier News Local resulterade det i en hel del förändringar och mina tjänster behövdes inte längre, förklarar Kjell Olof.

Sedan flera år tillbaka är Kjell Olof pensionär, i april fyller han 78 år.


När jag frågar om han inte tänkt att lägga pennan på hyllan, berättar han att han gärna jobbar vidare.
– Att arbeta är en del av livets rytm, berättar Kjell Olof.

Kjell Olof Bohlin är alltid redo med penna och kamera.

Vad gillar du mest att skriva om?
– Jag skriver gärna om musik och kulturupplevelser, föreläsningar, personporträtt och händelser från kyrkans värld, berättar Kjell Olof.

När jag träffar Kjell Olof på onsdagseftermiddagen utanför Allianskyrkan i Aneby har han och Ingegärd precis varit och lämnat in kläder och annat som kan vara till användning till de som nu, till följd av kriget i Ukraina, är på flykt.
– Det som händer i Ukraina nu är så fruktansvärt. Vi vill gärna hjälpa till med det vi kan, säger Kjell Olof och blir tyst en lång stund.

Allianskyrkan i Aneby har i samarbete med SAM-hjälp just nu en insamling av kläder, lakan, täcken, filtar och sovsäckar. Den första hjälpsändningen har redan gått iväg, flera sändningar ska vara på gång.

Kjell Olof föddes 1944 i Mölndal utanför Göteborg, där han sedan växte upp. Vid 20-års ålder började han att studera på Missionskyrkans Teologiska Seminarium på Lidingö i Stockholm län. Efter det har han arbetat som pastor på flera platser. Kjell Olof studerade sedan vidare och 1986 tog han folkhögskollärarexamen. Efter studierna tjänstgjorde han som folkhögskollärare och har undervisat bland annat i psykologi och historia. Han har även arbetat med invandrare, i bokhandel, på posten och som personlig assistent. I mer än 20 år har han arbetat som studieledare inom Frikyrkliga Studieförbundet / BILDA i Skaraborgs län.

Under åren har Kjell Olof givit ut flera diktsamlingar.
– Den senaste diktsamlingen ”Skriv ditt liv” släppte jag våren 2021, berättar Kjell Olof samtidigt som han sträcker över ett exemplar. När jag bläddrar i boken är den fylld med dikter varvat med illustrationer. På omslaget är det en vacker målning, en akvarell skapad av Kjell Olofs fru, Ingegärd Malmberg Bohlin.

Kjell Olof Bohlins dikter finns både i bokform och som poesikort.

– Under åren har jag skrivit 3000 dikter. Åt Tranås-Posten skrev jag cirka 2000 reportage, berättar han.

Hur många reportage det blir för AnebyNytt vet vi inte, men i skrivande stund är han redan uppe i två…

Välkommen Kjell Olof till AnebyNytt.se!

1 Kommentar on “AnebyNytt utökar nyhetsbevakningen med hjälp av reportern Kjell Olof Bohlin

  1. Så roligt att få läsa Kjell Olofs reportage i Anebynytt i fortsättningen! Tack vare hans engagemang och fina reportage har jag varit prenumererant på Tranås-posten Det har gjort att jag har kunnat behålla kontakt med min gamla hembygd! Nu skriver han ju inte där längre, men detta var väl en bra lösning! Lycka till i fortsättningen med att förmedla vad som händer i de ’små’ sammanhangen! /Anne-Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait