Kyrkorna i Aneby öppnade upp med anledning av situationen i Ukraina

Text & foto: Kjell Olof Bohlin

Flera kyrkor i landet har varit öppna för bön och ljuständning med tanke på det lidande som nu pågår på grund av kriget i Ukraina.

I Aneby har det funnits en sådan möjlighet i exempelvis Aneby kyrka, Korskyrkan, Allianskyrkan och hos Pingstkyrkan i Vireda. I Vireda Pingstkyrka var den nyrenoverade kyrkan öppen på fredagskvällen och på förmiddag idag lördag.

Pastor Leif Persson läste tillsammans med Folke Wilhelmsson bibeltexter och Leif spelade psalmmelodier på piano när ljus tändes och tysta förböner bads. Det samtalades även om det pågående lidandet i Ukraina. Någon föreslog att krigsherren Putin skulle bli föremål för bön om besinning . ”Om många ber kanske han kan påverkas”.

Svenska kyrkan i Aneby har även de haft öppet så att möjlighet funnits att tända ljus, be en bön eller bara sitta ner en stund.

Ljuständning för de drabbade i Ukraina, Vireda Pingstkyrka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait