2021-09-29, Rån mot café i centrala Aneby

Vid 18-tiden på onsdagskvällen larmades flera polispatruller till centrala Aneby där ett café hade blivit utsatt för ett väpnat rån. En delvis maskerad man hade efter rånet lämnat platsen till fots.

Ett stort antal polisbilar anlände till Aneby under onsdagskvällen när en ensam gärningsman utfört ett väpnat rån mot ett café i centrala Aneby. Rånaren som hade ett pistolliknande föremål var delvis maskerad när han kom över en mindre summa kontanter, uppger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Ett stort antal polisbilar syntes till i Aneby på onsdagskvällen.

När polisen kommit fram till brottsplatsen tog de in uppgifter, bland annat hölls förhör med vittnen och övervakningskameror kontrollerades i jakt på rånaren.

Från uppgifterna polisen samlat in ledde misstankarna mot en man i 25-årsåldern. Flera polispatruller tog sig till en adress där de misstänkte att gärningsmannen kunde befinna sig. På adressen, cirka en timma efter rånet, kunde en misstänkt gärningsman som stämde in på signalementet gripas.

Efter uppgifter som polisen samlat in ledde spåren till en misstänk gärningsman
Personen som polisen sökte efter hittades på en adress i Aneby, den misstänkta gärningsmannen greps och fördes iväg i en polisbil

Polisen spårade med hund i området runt den aktuella adressen och en husrannsakan gjordes.
Bland annat togs en pistol av leksaksmodell i beslag av polisen.

Rättsläget är i nuläget väpnat rån. Den gripna personen är känd av polisen sedan tidigare.

Ingen person kom fysiskt till skada i samband med händelsen, uppger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait