2021-10-01, Kat(t)astrof – Katt fick hjälpas upp från dagvattenbrunn i Aneby

På fredagskvällen fick räddningstjänsten tillsammans med personer som uppmärksammat händelsen hjälpa en katt som satt och jamade under locket till en dagvattenbrunn.

Några personer som vid 21-tiden på fredagskvällen kom gåendes i korsningen Järnvägsgatan – Jakobsgatan hörde en katt som jamade på ett desperat sätt, de lokaliserade ljudet till en gatubrunn och när de tittade ner mellan gallret såg de en skräckslagen katt.

Brunnslocket satt för hårt för att de skulle lyckas lyfta av det själva så hjälp tillkallades via SOS Alarm. Larmcentralen larmade ut ett så kallat nivå 3 larm, vilket betyder att räddningstjänsten åker med färre personal än vad som ingår i den ordinarie styrkan.

I skenet av ljuset från mobiltelefoner pågick räddningsinsatsen på Jakobsgatan i Aneby

När räddningstjänsten anlände lyckades de med spett, bräckjärn och mycket kraft få upp brunnslocket. Direkt när locket lossnade och lyftes av hoppade katten upp ur brunnen – tillsynes välmående.

Katten hade under sitt äventyr blivit blöt på underkroppen och bakdelen, i övrigt hade den lyckats med att håll sig torr.

Det desperata jamandet upphörde när katten kom ovan jord

Till en början när katten kom ovan jord verkade katten vara lite osäker över folksamlingen som samlats på platsen, men rätt så fort kom den underfund med att ju mer folk desto mer gos och vandrade runt från person till person innan den gick vidare på nya äventyr.

– Hur katten hamnat där vet vi inte, men den har i alla fall inte kommit dit samma väg som den kom upp, berättade Mikael Fyhr, insatsledare på Räddningstjänsten i Aneby.

Katten som både hade blivit blöt och smutsig under äventyret behövde en tvätt

Vad skönt att det slutade bra, avslutade Mikael och lade till larmet i kategorin ovanliga larm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait