Harley-Davidson radades upp i Aneby

Vid lunchtid på lördagen dundrade det in ett stort antal motorcyklar av märket Harley-Davidson i Aneby.
Sällskapet som bestod av ett tjugotal åkare kom spridda från hela Sverige men hade startat upp sin gemensamma dagstur idag från Gyllene Uttern utanför Gränna.

Edwin Hasslekvist, en av arrangörerna till Harley-Davidson träffen

– Vi är ett sällskap som för andra året i rad besöker Aneby, berättar Edwin Hasslekvist, en av tre åkare som arrangerat träffen. Jag kommer från Skövde, men vi har med oss folk idag från bland annat Göteborg, Stockholm och Lund. Vi träffades på Gyllene Uttern och har sedan tagit en gemensam tur, bland annat har vi varit vid Stalpets vattenfall.

Det som medlemmarna i klubben har gemensamt är att alla åker Harley-Davidson av modellen Street Glide eller Road Glide.

Motorcyklarna skiljer sig en del åt, det blir att man formar dem som man vill ha dem och bygger på dem allt eftersom, berättar en av åkarna.

Mikael Karlsson hade åkt till träffen från Eslöv i Skåne

Mikael Karlsson har åkt på sin hoj från Eslöv i Skåne för att vara med. – Det kunde ju kanske varit lite varmare, men vi är glada så länge det inte regnar, säger Mikael och vrider om nyckeln till sin hoj och en skärm tänds upp likt en större mobiltelefon. Runt om hela motorcykeln sitter flera högtalare. – Det finns allt i den här, radio, gps med mera, högtalarna är på 900W, så jag kan nog spela för hela torget, skrattar Mikael och berättar att det kanske är lite väl extremt.

Sällskapet som bestod av ett 20-tal personer radade stiligt upp motorcyklarna vid Fredstorget i Aneby när det var dags att inta dagens lunch. Sittplatserna på Aneby Grill & Pizzeria fylldes av hojåkare och personalen där fick baka pizzor på löpande band. När magarna var mättade gled gänget vidare på sin tur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait