2021-09-01, Två trafikolyckor på riksväg 32, Tranås

Det blev en kaotisk eftermiddag för räddningstjänst, ambulans och polis när två trafikolyckor med fem fordon inblandade inträffade vid Katarp, mellan Tranås och Sunhultsbrunn på riksväg 32.

Vid 16-tiden inträffade en trafikolycka mellan två personbilar på Katarps-rakan mellan Tranås och Sunhultsbrunn. Det var en så kallad upphinnandeolycka där en bil har kört in i framförvarande bil, förklarar Fredrik Larsson, insatsledare vid räddningstjänsten i Tranås.

Olyckan inträffade i norrgående fil. Initialt var vägen förbi olycksplatsen avstängd för trafik. Köerna växte fort och blev långa. Även på småvägarna runt om olycksplatsen bildades köbildning då trafikanter valde andra vägar för att ta sig fram, stundom stod trafiken stilla även där.

– Det var tre personer inblandade i olyckan, två av dessa är förda med ambulans till sjukhus, berättar Fredrik.

Personbilen som blev påkörd hamnade med fronten i vajerräcket, men kunde rullas fram en bit för att ställas vid sidan av vägen, den andra bilen som körde in i den framförvarande fick bärgas från platsen.

Polisens presstalesperson Thomas Agnevik meddelar att den påkörande bilisten, en man i 75-årsåldern blev misstänkt för trafikbrottet att inte ha anpassat avståndet till framförvarande fordon.

Under tiden räddningsenheterna arbetar med olyckan inträffade ytterligare en trafikolycka några hundra meter därifrån. Denna gång var det i södergående fil och tre personbilar var inblandade.

– Just nu är det lite kaotiskt, berättar insatsledare Fredrik med en lugn stämma när olycka nummer två precis har inträffat.

Denna gång handlar det om en kökrock där en bilist körde in i framförvarande bil som kastades i diket varefter samma bilist körde på ytterligare en framförvarande bil. Den påkörande bilisten blev misstänkt för att ej ha anpassat avståndet till framförvarande fordon. Det var en man i 20-årsåldern och han fördes till sjukhus med ambulans, meddelar polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Ytterligare tre personer fick skjuts av polisen till sjukvårdsinrättning. Alla inblandade fordon bärgades från platsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait