2021-04-04, Brand i terräng, Vireda

Vid 16-tiden på påskdagen larmades räddningstjänsten i Aneby till en brand i terräng mellan Vireda och Björkenäs. På väg till branden råkade räddningstjänstens tankbil köra av vägen och blev ståendes på en åker vid Hökhult. Chauffören som färdades ensam i tankbilen lyckades vid avåkningen parera brandbilen så att den inte välte. Lyckligtvis kom ingen person till skada och tankbilen var körduglig när den väl åter kom ut på farbar mark.

Övriga brandbilar som var på väg mot branden kunde fortsätta färden. När de anlände till platsen konstaterades att det brann och rök från terrängen på ett område mellan bostadshus och en åker. – Det blåser rejält, men vinden ligger på åt rätt håll för att det inte ska vara någon fara för bostadshusen, berättar Erik Linnå, räddningsledare vid Räddningstjänsten i Aneby.

– Vi omringade branden och fick efter ett tag branden under kontroll, sedan har vi vattnat ordentligt så att det inte ska ta sig igen. Området som har brunnit är ca 6000 kvadratmeter, berättar Erik.

När Anebys tankbil inte kunde fullfölja uppdraget kallades en tankbil in från räddningstjänsten i Gränna.

– Just nu avråder jag starkt till att elda, fjolårsgräset brinner lätt och när det blåser som det gör nu kan det väldigt lätt sprida sig, avslutar Erik Linnå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait