210401, Nu utökar AnebyNytt blåljusrapporteringen med livesändning!

AnebyNytt.se kan idag stolt berätta att ett hyreskontrakt nu är påskrivet med Räddningstjänsten i Aneby. – Hyreskontraktet kommer innebära att vi får mer inblick i räddningstjänstens spännande arbete, berättar Fotograf Tobias Marbenius som arbetar med Blåljusrapporteringen på AnebyNytt.se.

Markus Levin på plats i FIP-bilen

– Det är en tanke som jag haft länge, men nu har jag alltså lyckats ro detta i land berättar en förväntansfull Marbenius. Jag har lyckats hyra ett litet utrymme i den så kallade FIP-bilen, FIP är en förkortning av Första Insats Person. – Jag har full förståelse för att AnebyNytt hyrde en plats i just min bil, vi åker ju i stort sett på alla larm som räddningstjänsten får in, vi har alltid med oss bilen var vi än är, dygnet runt, vilket innebär att vi är på plats först vid olyckor, bränder med mera, berättar Markus Levin, Första Insatsperson vid räddningstjänsten i Aneby.

Kameran är liten och har en central plats.

Ytan som AnebyNytt fått hyra är inte större än 10x10cm, men är fullt tillräcklig för att montera en GoPro-kamera på. – Jag har fått tänka till lite extra så att allt tekniskt skulle funka, men när vi testkörde tidigare idag funkade det perfekt, säger Marbenius.

Kameran är via Bluetooth kopplad till bilens larmmottagare, så direkt när larmet går startar kameran med automatik och börjar filma. Kameran livestreamar via en handvevad dynamorouter direkt ut till www.AnebyNytt.se samt till våra sociala plattformar på Facebook, YouTube och Instagram. – Innan de sticker ut på larmet drar chauffören ett par varv på routern och streamen är igång. Routern inhandlades så sent som idag på Kjell & Company, berättar Marbenius.

I och med att kameran har en central plats vid framrutan i bilen och då vid framkomst ger en så kallad vindruterapport har även SOS Alarm nytta av livesändningen. – De har då möjlighet att se om de behöver krydda med fler styrkor, berättar Markus Levin, som idag 1 april har jouren på FIP-bilen. Levin fortsätter att berätta, nu kan ju även min familj och vänner hänga med på larmet, det är ju kanon.

– Givetvis finns det fler tankar och idéer som inom snar framtid ska sättas i verket, avslöjar Marbenius. Självklart ska vi montera kameror på rökdykarnas hjälmar och köra livestream även ifrån dem. Pulsen från Första Insatspersonen ska även den finnas med på livestreamen, den länkas upp från deras smartwatch. Intressant och lite spännande att se när adrenalinet flödar och pulsen höjs. – Det gäller att kunna hantera stressen på ett bra sätt, vad jag har hört så kan det bli en extra slant i lönekuvertet om man är snabb och effektiv men bibehåller typ vilopulsen, berättar Levin som i nästa ögonblick öppnar munnen och stoppar in ett Toy.

– Det är mycket nytt på gång, men just idag den 1 april är det alltså premiär för livesändning från FIP-bilen, avslutar Tobias Marbenius, AnebyNytt.se.

Följ livesändningen här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait