2020-08-04, Person fast i stege

Räddningstjänsten fick vid 12-tiden larm om att en person befann sig i svår belägenhet vid en fastighet i Aneby. Larmkategorin ”person i svår belägenhet” omfattar exempelvis personer som sitter fast i hissar, när personer som behöver hjälp hamnat på svårtillgängliga platser mm. I detta fallet hade en person fastnat i en stege ett par meter upp. – Det är vad jag minns första larmet jag varit på där en person fastnat i en stege, berättar första insatsledare Mikael Fyhr som arbetat inom räddningstjänsten i flertalet år. Mikael berättar att det fanns en risk med att stegen tippat om personen själv fortsatt att försöka komma loss, vilket hade kunnat resulterat i personskador, så den drabbade personen gjorde helt rätt i att larma på oss.

För att undsätta den drabbade sågade räddningstjänsten av steget på stegen som var närmast intill personen. Den dabbade kunde då på ett enkelt sätt komma loss och ta sig vidare nedför stegen. Personen kom inte fysiskt till skada.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait