EMPRESSES

Text: Tobias Marbenius
Foto: Maria Ahlin

Året var 2017 när 5 kvinnliga musiker träffades i en replokal i Eksjö. Alla hade de något gemensamt, ett brinnande intresse för musik, med hjärtat i hårdrocken. En av kvinnorna var den Anebybördige Emma Asp Rehn. Emma började sin musikaliska bana tidigt i livet när hon som 7-åring stod på scen i Parkskolans matsal och framförde ”sjörövarfabbe”.

2018 deltog den dåvarande banduppsättningen i musiktävlingen livekarusellen, i tävlingen lyckades de ta sig till den stora Sverigefinalen. Karriären tog därefter fart, och spelningarna avlöste varandra. Bandet har bland annat supportat storheter som Corroded, Lillasyster, Dead by April och Smash Into Pieces.

Sedan första träffen i replokalen år 2017 har det blivit ändring av bandnamn och en del förändring av medlemmar har skett. I Flisby, några meter på andra sidan kommungränsen hittar vi leadgitarristen Patrik Fritsö, Catharina Holgersson från Nässjö hanterar rytmgitarr & stämsång. Vid mikrofonen finns den forna Anebybon, numera Forserumsbo, Emma Asp Rehn. Bakom trummorna sitter Eksjöbon Ida Mayertz och Oscar Granlund som är hemmahörande i Vetlanda spelar bas.

Med ett tungt, rivigt och modernt sound vars rötter vilar i 70, 80-talets hårdrock, har Empresses nu hittat sin alldeles egen bana och stil. Helheten är allt och med sina gyllene scenkläder och involverade scenspråk tar de publiken med på en tidslös resa, där kejsarinnor och kejsare, krigar för musiken.

Efter bandnamnsbytet och med den nya bandsättningen är det nu dags för Empresses första låtsläpp!
”I dagens moderna värld med en massa vilsna själar som söker efter en hjälte så finns hon där. En stark fristående kvinna som kommer ge dig den trygghet du eftersträvar men hon gör det inte lättvindigt. Du måste förtjäna det, du måste tillbe henne” – Låten Empress finns såklart med på AnebyNytt.se spellista på Spotify.

https://youtu.be/Up6hm2E1QiI
Empresses framför låten Limbo i Huskvarna Folkets Park 8 februari 2020.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait