KRISTIN LILLIESTRÖM

Text: Tobias Marbenius
Foto: Kristin Lilleström

Anebybon, Östgöten och musikläraren Kristin Lillieström växte upp med sin familj i Ljungsbro utanför Linköping. Vid 19-års ålder flyttade hon till Tranås där hon började studera musik på Sommenbygdens folkhögskola. Efter några år i Tranås gick flyttlasset till Aneby, året var då 2006. Under fyra års tid fortsatte sedan studierna på Kungliga musikhögskolan i Stockholm dit hon veckopendlade.

Direkt efter att studierna var avklarade på Kungliga musikhögskolan fick Tranåseleverna på Kulturskolan och Holavedsgymnasiets Estetiska program en ny sång- och musiklärare vid namn Kristin Lillieström.

Bredvid läraryrket spelar och sjunger Lillieström så mycket det går, hon skriver även en hel del musik – ofta i samarbete med gitarrlärarkollegan Marcus Nilsson.

Ett exempel på deras samarbete kan höras i låten ”Ge mig ord” som släpptes på YouTube i april 2020. Den handlar om att få hjälp att resa sig upp i stunder då livet känns tungt. Fina och innerliga ord från någon man tycker om kan göra stor skillnad!

Bakom mikrofonen finns Kristin, på gitarr och mandolin finns Marcus Nilsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait