AZORIA

Azoria är ett projekt som i början av 2013 startades av den tidigare Anebybon, gitarristen Alexander Oriz. I bandet vars toner ger en typisk powermetalprägel finns musikerna Chris David på bas (ReinXeed/Majestica), Emil Eriksson på trummor (JD-Miller och Oriz), samt Anebybördiga Simon Jonsson på gitarr.

2014 släpptes debutalbumet Seasons Change genom Liljegren records/Doolittle Group. Skivan gästas av flertalet sångare med välkända namn inom svensk musik i det tyngre gebitet. Rösterna som kan höras är exempelvis Tommy Johansson (Reinxeed, Sabaton, Majestica) Snowy Shaw (King Diamond, Dream Evil, Dimmu Borgir) Mike Andersson (Cloudscape, Tungsten) och Mikael Dahl (Crystal Eyes).

I och med att det är olika personer som sjunger och de även tillförde sin egna touch till skivan resulterade det i en skiva med stor variation, dock hölls den röda tråden så genom hela plattan genomsyras det sann powermetal. Tankarna förs till storheter som Stratovarius, Helloween, Gamma Ray, Edguy och inte minst då Avantasia, som även de har gästsångare på sina alster.

Just nu håller jag på att skriva material till ytterligare ett projekt med Azoria. Även denna gång kommer plattan gästas av flera gästsångare. Men det får ta den tiden det behöver för att bli klart då jag fokuserar mycket på mitt andra band Majestica för tillfället, berättar Alexander Oriz.

Läs reportaget om Alexander Oriz här!

På AnebyNytt.se spellista på Spotify finns låten To the Land of The Glory med, vid micken finns Mike Andersson som annars figurerar i Cloudscape och Tungsten.

Azoria, feat Mikael Dahl – Seasons Change

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait