JOHN SARAFIAN

Foto: Johan Carlén

Gitarrvirtuosen och Anebybördiga John Sarafian började sin musikaliska bana i Aneby. Vid 12 års ålder började John ta lektioner i klassisk gitarr vid Anebys kommunala musikskola. På den tiden var det Rolf Edlund och Börje Granath som ledde verksamheten. Redan vid 16 års ålder fick John ta emot Aneby Kommuns kulturstipendium!

Under årens lopp har John figurerat i TV och spelat gitarr med flertalet av Sveriges musikelit, Han har även lirat gitarr på en av Michael Boltons plattor.

Svårt att välja ut bara en låt till AnebyNytt.se spellista på Spotify, så det finns med tre låtar där John är med och spelar, den ena är One more coffee-cup med Himlaväsen, storbandet som John spelat med i flera år. Den andra låten är Holding Back med Johns fru Anna Sarafian där John spelar gitarr mm. Den tredje är I Will Always Love You där John är med och spelar gitarr till duetten mellan Michael Bolton och Dolly Parton.

Ett längre reportage med John Sarafian kan du läsa här…

John Sarafian framför Evert Taubes Så skimrande var aldrig havet i Hejdeby kyrka på Gotland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait