Magnetfiske i Svartån och Målqvistadammen gav resultat

Text: Tobias Marbenius. Foto: Henric Fransson.

Under lördagen när magnetfiskaren Daniel Casell hälsade på sin vän Henric Fransson i Aneby passade de på att testa om de fick några spännande napp i Svartån och vid Målqvistadammen.

Magnetfiske, som är en relativt ny växande trend, fungerar som så att man oftast står vid kanten intill en å, damm eller likanande, därifrån slänger man ut ena änden på ett långt rep med en stark magnet fastsatt lägst ut på repet. Magneten får sedan sjunka till botten innan man drar linan till sig och hoppas på att få napp.

Daniel Casell har fått napp på magneten.

Nässjöbon Daniel Casell besökte Aneby på fredagen och testade tillsammans med Anebybon Henric Fransson fiskelyckan.

– Jag har på fritiden magnetfiskat i ett par, tre år. Har man tur kan man få upp något intressant, berättar Casell.

En del som magnetfiskat har fått spännande napp som vikingasvärd, pistoler och kassaskåp.

Misstänker man att man fiskat upp något som man tror sig vara ett fornfynd, ett föremål som är äldre än år 1850, så tas kontakt med Länstyrelsen och är det ett föremål som är farligt eller där det finns en brottsmisstanke så ska man kontakta polisen.

Är det skrot eller skräp som fastnar på magneten är det fiskaren som ska ta hand om det uppfiskade och se till att det kommer till återvinning eller sorteras rätt, skriver Riksantikvarieämbetet på sin webbsida.

Daniel och Henric testade först att magnetfiska i Svartån nedaför biblioteket. Efter det förflyttade de sig i strömmens riktning mot Målqvistadammen och testade lyckan där och där fick de napp – en cykel.

Daniel Casell fiskade upp en damcykel som ser ut att legat i vattnet en längre tid.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait