2024-04-02, En person omkom efter frontalkrock mellan Aneby och Lekeryd

Text: Tobias Marbenius. Foto: Läsarbilder.

Vid 22:30-tiden på tisdagskvällen fick Räddningstjänsten i Aneby, Nässjö och Forserum rycka ut tillsammans med ambulans och polis till en trafikolycka mellan Aneby och Lekeryd, närmare bestämt i närheten av Knohult, på länsväg 132.

Flera räddningsenheter larmades till olyckan.

Enligt ledningscentralen på RSB, Räddningstjänstsamverkan Småland – Blekinge, så har larmet kommit in som en frontalkrock mellan lastbil och personbil. Två personer är inblandade i olyckan. Initialt var det totalstopp förbi olycksplatsen på länsväg 132.

När räddningsenheterna anlände kunde det konstateras att en lastbil och en personbil kolliderat och att läget var allvarligt.

På onsdagsmorgonen rapporterade Sveriges Radio P4 Jönköping att personbilsföraren dessvärre omkom vid olyckan.

Trafikolyckan inträffade i närheten av infarten till Stenkar.

Under dagen hade det, från att ha varit barmark, snöat. Snön hade gjort väglaget svårhanterat för många fordonsförare och flertalet olyckor hade inträffat i kommunen och länet tidigare under dagen. SMHI hade utfärdat en orange varning som sträckte sig över Aneby-området.

Bärgningsarbete pågick på onsdagsmorgonen.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait