2024-03-06, Räddningstjänsten i Aneby larmades ut till singelolycka utanför Hullaryd

Text & foto: Tobias Marbenius.

Räddningstjänsten i Aneby fick tillsammans med ambulans vid 12-tiden styra mot en singelolycka som inträffat mellan Hullaryd och Linderås på länsväg 986.

Det inblandade fordonet hade hamnat ett stycke från vägen som han färdats på.
Bilen hade slutligen stannat på en större sten.

Under framryckningen inkom uppgifter att singelolyckan inträffat tidigare och att ingen drabbad fanns kvar på platsen. Ambulansen, som utgick från Aneby, slog då av på takten och vände om igen. Räddningstjänsten i Aneby gick däremot fram till olycksplatsen.

Föraren tappade kontrollen över sitt fordon och körde av vägen.

Vi har kontrollerat så att det inte uppstått några läckage, vi har även plockat upp utspridda bildelar samt märkt upp bilen. Bärgare ska vara beställd, berättar Markus Levin, första insatsperson och styrkeledare på Räddningstjänsten i Aneby.

Levin hade, när AnebyNytt var på plats, ingen uppgift att dela med sig av varför olyckan inträffat, men av spåren att döma har föraren av fordonet kommit i riktning mot Hullaryd. Kört ner i diket, genom stängsel, ut på en äng och fortsatt där en bit, korsat ett dike och upp på en större sten.

Räddningstjänsten samlade ihop bildelar som låg spridda över platsen.
Styrkeledare Markus Levin kontrollerar så att inte läckage har uppkommit.
Vägen kunde hållas öppen för trafik på en av körbanorna under räddningsinsatsen.

Bilen stod inte trafikfarligt så räddningstjänsten kunde lämna platsen när de var klara med sitt arbete.

Räddningstjänsten från Aneby larmades till olyckan.

Polisens presstalesperson Marcus Anefur berättade vid 15-tiden att polisen kommit i kontakt med fordonsägaren. – Det är en äldre man som uppgav att han råkat ut för frosthalka tidigt på morgon och då tappat kontrollen över sitt fordon. Efter det har han lämnat bilen för att gå iväg för att få hjälp. Han ska inte kommit till skada, berättar Anefur.

Fordonet stod inte trafikfarligt till.
Bärgare rekvireras.
Fordonet märktes upp i väntan på bärgare.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait