2024-03-02, Bil voltade och började att brinna vid Blå Grindar

Text & foto: Tobias Marbenius.

Strax före klockan 13 på lördagen larmades Räddningstjänsten i Aneby, ambulans och polis till en singelolycka vid Blå Grindar utanför Aneby.

Bilen brann för fullt när räddningstjänsten anlände.

Det var på väg 971, vägen som går mellan Aneby och Blå Grindar, som en singelolyckan inträffade runt lunchtid på lördagen. När räddningstjänsten anlände till platsen några minuter efter att de larmats ut möts de av ett fordon, liggandes på taket, som brinner för fullt.

Räddningstjänsten påbörjade vid ankomst omgående släckningsarbetet.
Bilen var helt övertänd.

Räddningstjänsten påbörjade omgående släckningsinsatsen och efter ett snabbt arbete var branden släckt.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen.

– En person färdades i bilen och den personen fick, innan vi kom fram, hjälp att komma ut av förbipasserande, berättar Mikael Fyhr, första insatsperson och styrkeledare på Räddningstjänsten i Aneby.

Räddningstjänsten fick snabbt branden under kontroll.
Av spåren att döma har bilen kört i riktning mot Aneby när olyckan inträffade.

Vägen förbi olycksplatsen stängdes av för trafik under räddningsarbetet.

Ambulanspersonalen anländer till olycksplatsen.

– Den drabbade har blivit kontrollerad av ambulans och behöver inte medfölja till sjukhus, berättar en lättad Fyhr, samtidigt som han riktar blicken mot den utbrunna bilen.

Räddningstjänstens insatsledare Jon Forsärla, som anlände till platsen från Tranås, berättar att polisen inväntas till platsen och efter att de varit på plats kommer bärgare att beställas.

Olyckan inträffade vid Blå Grindars busshållplats.
Bilen blev totalförstörd.
Lyckligtvis hann föraren ta sig ut ur bilen innan den blev övertänd.
Insatsledare Jon Forsärla och styrkeledare Mikael Fyhr samtalar.

Varför olyckan inträffat hade varken Fyhr eller Forsärla kännedom om när AnebyNytt samtalade med dem, men av spåren att döma har bilen kommit i riktning mot Aneby, kört ner i diket, kört över en infartsväg, vidare in i en stenstolpe och slutligen hamnat liggandes på taket på busshållplatsen.

– Bilen står inte på själv vägbanan, så vi märker upp den i väntan på bärgare, berättar Fyhr.

Vägen var avstängd för trafik under räddningsinsatsen.
Bilen färdades i diket, över en infartsväg, in i en stenstolpe och landade slutligen liggandes på taket intill en busskur.
Den eldhärjade bilden blev totalförstörd.
I väntan på bärgare märktes fordonet upp.

För räddningstjänsten i Aneby har det varit en något lugnare period ett tag. En av brandmännen, Roger Gillberg, var en av de deltidsbrandmän som ryckte ut till dagens olycka.

Roger Gillberg på, kanske, sitt sista uppdrag som brandman.

Roger Gillberg har tjänstgjort som deltidsbrandman hos räddningstjänsten i Aneby under nästan 22 år. På måndag gör han sin sista dag som deltidsbrandman.

– Det jag kommer sakna mest är den fina gemenskapen, berättar Roger. – När det blev känt att jag skulle sluta så har flera hört av sig, berättat om händelser och tackat för kunskapen jag delat med mig av, det känns bra att man funnits till hjälp för andra, berättar den erfarne brandmannen Gillberg samtidigt som han gläds åt att det kanske sista uppdraget han fick i räddningstjänstens tjänst slutade lyckligt.

Roger har, under alla år som jag som fotograf mött honom på flertalet olika typer av räddningsinsatser, varit en person som trots tuffa situationer, i den mån det varit möjligt, ändå på ett eller annat sätt spridit positivitet.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait