Tomtevandring i Frinnaryd lockade hundratals

Text & foto: Tobias Marbenius.

När mörkret föll över Frinnaryd i lördags intogs samhället av många förväntansfulla barn och vuxna. Det som lockade till byn var den omtyckta, av Samhällsföreningen arrangerade, Tomtevandringen.

Marschaller längs med vägen från parkeringsplatsen en bit bort byggde upp förväntningarna och visade vägen till skidstugan där starten för Tomtevandringen var belägen. Vid 16-tiden då evenemanget startade blev det fort kö till entrén. Efter swishad startsumma fick de ivriga besökarna en tipstalong och en penna och den spännande rundan kunde börja.

Tomtevandringen gick längst med Frinnaryds elljusspår.

Trots den köldslagna kvällen var det runt femhundra personer som tog sig runt den spännande Tomtevandringen. Längs med vandringen möttes man av frågor för stora och små, och till barnens glädje och rädsla, både tomtar och troll.

Tomtar och troll var vandringens tema.
Trollens hinderbana var en del av vandringen.

– Det hela startade 2015. En person i samhällsföreningen presenterade sin idé på ett styrelsemöte av en vandring med tomtetema. Hon ville uppmärksamma vårt fina elljusspår och den vackra skogen vi har intill husknuten. Nu har en del av skogen tagits ner men då fanns där stora granar, det va en riktig trollskog. Vi var flera i styrelsen som då hade små barn, så vi bestämde att göra nåt åt alla barn i Frinnaryd, berättar Anna Rehn, en av de engagerade i samhällsföreningen.

När man kommit halvvägs på rundan fanns tomtenissarnas stuga.
Genom fönsterrutorna kunde man titta in i tomtenissarnas värld.

– Vi har många, både barn, ungdomar och vuxna, som hjälper oss mer Tomtevandringen. Våra barn som från början var små och gick på de första tomtevandringarna är nu med och hjälper till. För varje år har det vuxit och många återkommer år efter år, både barn och vuxna. Vi trodde inte när vi startade 2015 att det skulle sprida sig och bli så här stort, berättar Anna.

Flera barn hade med sig sina önskelistor för att överlämna till tomten.
Alla barn fick en adventskalender av tomtemor.
Vid slutet av rundan fick man träffa dessa troll.

– Alla priser till tipspromenaden är sponsrade av lokala företag från Aneby och Tranås, flera av dem har skänkt priser under flera år, berättar Anna och nämner sin tacksamhet mot dem och åt alla positiva kommentar som evenemanget har fått.

Barnen kunde mot en slant pröva fiskelyckan i fiskdammen.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait