Gemyt och trängsel när hela Vireda bakade

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

Runt det stora kakbordet i Vireda Ungdomsgård trängdes familjer senaste lördagen när programmet ”Hela Vireda bakar” genomfördes i sockenföreningens regi för tredje gången.

Mycket folk samlades runt kakborden.

Det är ingen överdrift att påstå att arrangemanget blev en stor succé med rekordstort antal besökare. Bland de bakade godsakerna fanns bidrag med anknytning till Danmark, Norge, Nederländerna och förstås Sverige. En holländsk äppelkaka och en dansk kaka med mynta fanns bland Wienerbröd och hallongrottor från Småland.

Parkeringsplatsen utanför Ungdomsgården ville inte räcka till och inne fick extra bord sättas in för att rymma besökarna.

Juryn samlade vid ett bord.

En särskild jury skulle bedöma de bakade godsakerna och sedan göra en sammanställning av poängen. I denna jury ingick Anders Fjordmark med bagarmössa och förkläde, Inger Norberg, Ingela Björck och danska Mette Faaberg, på besök hos dottern med familj i Prästgården.

Anders Fjordmark var en av jurymedlemmarna.

Programmet blev en familjefest med deltagare från fyra månader till åttio plus. Kusinerna Meja, fyra månader, och Todd, sju månader, var yngst i samlingen. Snart ettårige Harry mumsade belåten på alla sorters kakor, tryggt sittande i mammas knä.

Harry mumsar.
Linus Faaberg Lensbjerg, 6 år, bar en Sverigetröja.

Linus Faaberg Lensbjerg, 6 år, bar stolt en tröja dekorerad med svenska flaggan. Detta trots att han enbart bott i Sverige lite mer än ett år. Han syster Elisa, 9 år, tillhörde pristagarna och belönades med famnen full av godis.

Elisa Faaberg Lensbjerg, 9 år, en av pristagarna.
Syskonen Ramde bakade hem förstapriset.

Sussie Lundell från styrelsen bad om uppmärksamhet när pristagarna skulle utses och belönas.

Första pris gick till syskonen Helmer och Nils Ramde. De två följande priserna gick till Anton och Signe Cederqvist och kompisarna Linn och Elisa. Även övriga belönades med ett fjärdepris.

Några av pristagarna.

Det var fler än undertecknad med hustru, som hoppade över kvällsmaten på grund av stort intag av  bullar, bakelser och kakor denna eftermiddag.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait