2023-10-09, Räddningstjänsten i Aneby fick rycka ut till Furulidskolan

Text & foto: Tobias Marbenius.

Vid 10-tiden på måndagsförmiddagen kunde sirener från räddningstjänstens fordon höras i Aneby. Anledningen till det var att det uppstått rökutveckling på Furulidskolan och ett automatiskt brandlarm löst ut.

Räddningstjänsten var snabbt på plats efter att larmet gått.

– Vi fick in ett automatiskt brandlarm till Furulidskolan, närmare bestämt så kom larmet från hemkunskapenssalen där det i samband med matlagning uppstått lite rök, men det är lugnt på platsen och vi har vädrat ut lite, berättar Mikael Fyhr, första insatsperson och styrkeledare på Räddningstjänsten i Aneby.

Doften av stekt mat spred sig ut genom det öppna fönstret.

Från det öppna fönstret vid hemkunskapssalen spreds doften av stekt mat över området.

– Idag tillagas det biffar som kommer serveras med potatis, sås och stekt lök, berättar en av hemkunskapslärarna och nämner vidare att det vid en stekpanna varit lite för hög varmgång vid tillagningen. – I skolan lär man sig ju saker och idag fick eleverna lära sig att inte ha för hög värme på, berättar läraren med ett leende.

Enligt uppgifter som AnebyNytt tagit del av så ska biffen klarat sig undan allvarligare brännskador.

Den heta stekpannan fick efter händelsen ta sig en nypa frisk luft.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait