2023-10-02, Två personer avförda till sjukhus efter trafikolycka mellan Aneby och Tranås

Text & foto: Tobias Marbenius.

På måndagskvällen vid 20-tiden inträffade en trafikolycka mellan två personbilar och ett rådjur på riksväg 32 mellan Aneby och Tranås. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen.

Två personbilar och ett rådjur var inblandade i kollisionen.

Olyckan hade närmare bestämt inträffat vid Traneryd mellan Tranås och Sunhultsbrunn. Inledningsvis när räddningspersonalen arbetade på platsen var vägen förbi olyckan avstängd helt för trafik.

Vägen vid olycksplatsen stängdes av under räddningsarbetet.

– Det är en bil som kommit körandes i södergående riktning som gjort en kraftig inbromsning när ett rådjur kom upp på vägen. Den bakomvarande bilen körde då in i bilen som kört på rådjuret, berättar Fredrik Larsson, insatsledare på Räddningstjänsten i Tranås.

Den ena bilen körde vid kollisionen in i vajerräcket.

– I bilen som körde på rådjuret färdades två personer, båda är avförda med ambulans till Höglandssjukhuset i Eksjö. I den andra bilen färdades en person, men den följde inte med ambulansen, berättar Larsson, som samtidigt sveper med blicken över olycksplatsen och konstaterar att det har varit en rätt så kraftig kollision.

Kollisionen blev kraftig.

Bilarna var på väg i södergående riktning när olyckan inträffade. Ena bilen blev vid kollisionen fastkilad i mitträcket. Rådjuret avled.

– I samband med olyckan har ett dieselläckage uppstått och en större mängd diesel har runnit ut, berättar Larsson. Larsson trycker i nästa mening in knappen på kommunikationsradion och informerar om att mer Absol behövs fram till platsen.

En av bilarna började läcka diesel efter kollisionen.

Vägen förbi olycksplatsen i både norr och södergående fil var avstängd för trafik i över en timma. – Vi tänker öppna upp i norrgående fil så fort det blir möjligt. I södergående fil kommer det dröja längre, informerar Larsson och tillägger att bärgare är beställd.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait