Skolorna i Aneby igång efter sommarlovet

Text: Tobias Marbenius.

I slutet av förra veckan var sommarlovet för kommunens grundskoleelever över för 2023. För några väntade den första skoldagen någonsin, för andra väntade gymnasiet, men för de allra flesta av eleverna väntade en årskurs högre.

I Aneby driver kommunen fem grundskolenheter. I samhället finns Parkskolan, Tallbackaskolan och Furulidskolan. På landsbygden finns det skolor i Sunhultsbrunn och i Vireda. I kommunen finns även Oasen skola, en enskild skola med plats för 24 elever i åldrarna 7-16 år.

Höstterminen pågår till och med fredagen den 22 december, då jullovet tar vid. Höstlovet, eller läslovet som det även kallas, infaller vecka 44.

Kommunens skollunch finns på AnebyNytt.se. Foto: congerdesign från Pixabay

På AnebyNytts lunchguide går det att se vilka lunchrätter som serveras på Anebys restauranger, likaså dagsaktuell skollunch. Om dator används finner man lunchguiden till höger och om mobiltelefon används får man scrolla nedåt för att finna den.


Tre små syskon i Vireda som på terminens första skoldag inväntar skolbussen. Foto: Maggan Wier

I Vireda passade läsaren Maggan Wier på att fånga en syskonskara på bild som på terminens första skoldag stod och väntade på skolbussen. Tack Maggan för den fina bilden.

Har du tagit ett foto som du vill få publicerat på AnebyNytt.se, maila bilden och historien om bilden till info@anebynytt.se eller sms till 070-314 09 53


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait