Succén och traditionen fortsätter – det stora kafferepet i Bredestad nu på onsdag!

Text & foto: Tobias Marbenius.

Sedan cirka 20 år tillbaka har Bredestads hembygdsförening årligen bjudit in till ett välsmakande kafferep av dignitet. Nu på onsdag, den 12 juli, är det återigen dags för det uppskattade och populära kalaset.

Det råder full aktivitet med förberedelser inför Bredestads stora kafferep. Bullar och kakor av många de sorter bakas. Förra året när kalaset hölls gick de lite över gränsen på sju sorters kakor och lyxade till det med ytterligare en sort. Om det går över gränsen i år också återstår att se och smaka för de som besöker kafferepet.

En liten del av förra årets kafferepsgäster som tog för sig av godsakerna.

Innan bandet till kafferepet klipps klockan 18:30 får man vid 17:30-tiden chans att i området röra på sig samtidigt som man klurar ut svaren på en tipspromenad. Klockan 18 hålls mässa i Bredestads kyrka, där man kan få en stunds stillhet och mental uppladdning inför det som komma skall.

Kakbuffén och tårtan serveras intill Hultastugan och gästerna får njuta av den i kyrkparken.

Till de hembakade godsakerna serveras inte bara kaffe och saft, utan även underhållning. I år är det musikanten Johan Fälth från Ydre som står för underhållningen.

Evenemanget är uppskattat.
Kafferepet brukar locka många gäster, både yngre och äldre.

Som om inte den luxuösa kakbuffén vore nog så serveras även jordgubbstårta, antagligen Bredestads sockens, ja, till och med kanske kommunens längsta.

– Ulf Lundberg bakar tårtbotten och bullarna och vi andra i föreningen fixar resten, berättar Marianne Gustafsson, en av eldsjälarna för kafferepet.

Förra årets tårta hade delats upp i två delar för att förenkla handhavandet.

Är man intresserad av att ta del av gemenskapen, underhållningen och kafferepet så är man välkommen till Bredestads kyrkpark, parken som ligger vid Hultastugan mitt emot Bredestads kyrka. Kalaset går loss på en ynka hundring per vuxen, och trettio riksdaler för de yngre.

– Varmt välkommen, hälsar Bredestads hembygdsförening genom Marianne Gustafsson.

Läs även: Tidernas kafferep i Bredestas hembygdspark


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait