Agility, rallylydnad och sök, fullt upp på ungdomsläger på Aneby brukshundsklubb

Text: Tobias Marbenius. Foto: Privat.

Under tre dagar förra veckan var det full aktivitet hos Aneby brukshundsklubb, då hölls nämligen ungdomsläger.

Leiah Svensson med hunden Liza, Amanda Fyhr med Mimmi, Ida Ström med Anja.

Tisdag till torsdag den 27-29 juni förra veckan hade Aneby brukshundsklubb anordnat ett ungdomsläger där mattar och hussar tillsammans med sina fyrbenta vänner fick träna och prova på olika grenar inom hundsport.

Under lägret har ungdomarna tillsammans med sina hundar fått träna och testa på agility, rallylydnad, parkour, kontaktövningar och nosework.

Everest Ahlstedt med hunden Vega.

– Till lägret var det sex stycken ungdomar mellan 11 till 14 år som var anmälda. På tisdags- och onsdagskvällen körde vi kvällspass och efter onsdagskvällens träning hade vi även övernattning där vi bland annat kollade på film, käkade hamburgare och snacks, givetvis med hundarna, berättar Cattis Jonsson, en av ledarna på lägret.

– På torsdagen avslutade vi på morgonen med nosework innan släkt och vänner var välkomna till en avslutande uppvisning. Efter uppvisningen serverades det jordgubbstårta, berättar Cattis.

Ingrid Wretbäck tillsammans med hunden Enzo.

Cattis gläds åt att ungdomar har fått intresse för klubben.
– Det vore kul om vi framöver skulle kunna få igång en ungdomssektion. Ungdomarna som var med på lägret har jobbat på jättebra med sina hundar och vi i klubben har även fått positiv feedback både från deltagare och föräldrar, vilket är jättekul.

Miguel Ahlstedt tillsammans med hunden Dolly visar stolt upp sitt diplom efter fullgjort ungdomsläger.

Aneby brukshundsklubb, som funnits sedan 1973, erbjuder flera olika kurser. På höstens kursutbud erbjuds valpkurs, vardagslydnad, rallylydnad, nosework och agility. Agility var det som de flesta deltagarna tyckte var mest poppis på lägret. – Några av deltagarna har redan anmält sig till höstens agilitykurs, säger Cattis.

Under lägret har Christina Karlsson, Lena Blomqvist och Lennart Edh stått för tränarinsatserna och Bitte Edh och Cattis Jonsson har tillfört många andra ingredienser för ett lyckat läger.

Kontaktuppgifter och mer information om Aneby brukshudsklubb finns här…


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait