Lindbergarna kom med solsken och drog storpublik

Text & foto: Tobias Marbenius.

En populär återkommande programpunkt som alltid drar till sig mycket folk är när Lindbergarna gästar Stalpets café. I år var inget undantag, på onsdagskvällen fylldes varje stol och mer därtill av åhörare.

Stalpets café är beläget intill södra Sveriges högsta vattenfall.

Vid 18:30 på onsdagskvällen när Lindbergarna drog igång med sitt gung låg kvällssolen skönt strålande över caféparken. Redan från första låt var publiken med på noterna, trampande takt och sjöng med.

Caféets stolar blev snabbt upptagna, en del hade eget sittbart med sig och andra slog sig ner gräset.
När det inte regnar så skyddar de nybyggda taket mot sol.

Det finns många medlemmar i den musikaliska familjen ”Lindbergarana”, på vissa konserter är alla med och på vissa är de färre. Kvällens rutinerade sättning bestod Nenne Lindberg på elgitarr och sång, Ted Sandstedt på gitarr och sång, Martin Lindberg på trummor och sång, Benny Jonsson på steelgitarr och Håkan Bertilsson på bas.

Benny Johansson, Nenne Lindberg, Martin Lindberg, Ted Sandstedt och Håkan Bertilsson stod för musiken.
Caféparken fylldes av gäster.

Under kvällen levererades ett knippe välkända och trallvänliga melodier som exempelvis ”Tusentals gitarrer”, låten som Göran Lindberg tillsammans med Frälsningsarmén strängmusikkår i Tranås gjorde succé med på 90-talet.

Ted Sandstedt visade bland annat olika spelstilar på gitarr.

Marina Janehed och hennes personal på Stalpets café hade fullt upp i köket med att fixa och leverera beställningar från publiken. Nygräddade våfflor och annat gott serverades i strid ström innan, under och efter uppträdandet.

– Det är alltid trevligt att ha Lindbergarna här, tillsammans med publiken och personalen har det varit en riktig toppenkväll, sammanfattar en nöjd och glad Marina när hon låste till caféet för kvällen.

Nästa cafékväll med underhållning, onsdagen den 5 juli, gästas caféet av Malmbäcks egna Elvis Presley, Ehrling Lundberg. Men innan dess bjuds det nu på söndag på underhållning med ”Säg det med toner”.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait