2023-06-25, Två personer drabbade vid älgolycka mellan Aneby och Sunhultsbrunn

Text & foto: Tobias Marbenius.

På riksväg 32, mellan Aneby och Sunhultsbrunn, inträffade vid 14-tiden på söndagen en kollision mellan en älg och en personbil. Räddningstjänsten i Aneby larmades ut tillsammans med ambulans och polis.

En älgolycka inträffade mellan Aneby och Sunhultsbrunn.

I södergående riktning på riksväg 32 färdades två personer i en personbil som vid 14-tiden krockade med en älg. Olyckan inträffade i närheten av infarten till Gulleryd och Bondarp, mellan Aneby och Sunhultsbrunn.

Ambulans, polis och räddningstjänst larmades till platsen.

– Det har gått bra med personerna i bilen, de drabbade har blivit undersökta av ambulanspersonalen på plats som gjort bedömningen att ingen av dem behöver följa med till sjukhus, berättar Markus Levin, första insatsperson och styrkeledare på Räddningstjänsten i Aneby.

Midsommartrafiken var tät, så långa köer bildades fort.

När räddningsenheterna anlände blev vägen initialt avstängd för trafik, men kunde efter att läget på platsen konstaterats lugnt, öppnas upp i ett av körfälten för växelvis framfart.

Vid olyckan slogs bland annat vindrutan och sidorutan sönder.

– Älgen har tagit sig vidare och eftersöksjägare är beställd. Bilen rullar vi in på en mindre väg i väntan på att bärgaren ska komma, så att trafiken på riksväg 32 kan släppas på så fort som möjligt, berättar Levin.

Den krockskadade bilen puttades av räddningstjänsten bort från riksväg 32.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait