2023-06-22, Räddningstjänsten i Aneby larmades till misstänkt mordbrand i Tranås

Text & foto: Tobias Marbenius.

Vid midnatt natten mot torsdag larmades flertalet räddningsenheter till en lägenhetsbrand i ett flerfamiljshus i Tranås. Vid framkomst var det kraftig rökutveckling i lägenhet och trapphus och rökdykare sattes in.

Rökutveckling från flerfamiljshuset.
Flera räddningsenheter larmades till platsen.
Räddningstjänst från Tranås, Boxholm och Aneby larmades ut.

Räddningstjänsten från Tranås, Boxholm och Aneby larmades tillsammans med ambulanser och poliser till den aktuella adressen. På plats tog sig rökdykare in i flerfamiljshuset och påbörjade räddningsuppdraget.

Räddningstjänsten drog upp vattenslangar i fastigheten.
Till synes var det ett tufft jobb för rökdykarna.
Räddningstjänsten från Boxholm fanns med på insatsen.

Camilla Larsson, polisens vakthavande befäl vid polisens ledningscentral, hade inte fått in alla uppgifter från händelsen när AnebyNytt pratade med henne under natten, men kan berätta att något gjorde att polisen fattade misstankar mot några, vilket resulterade med en husrannsakan. Två personer i 16, 17-årsåldern är nu gripna misstänkta för mordbrand.

Larsson berättar även att orsaken till branden är okänd och att det inte uppstått några personskador.

Polisen sökte av närområdet vid den aktuella adressen.
Uppgifter till polisen gjorde att två personer greps misstänkta för mordbrand.

Under tiden som undertecknad fanns på plats hade räddningstjänstens insatsledare fullt upp så rapporten från räddningstjänsten uteblev. För rökdykarna såg arbetet ansträngande ut och dykarna byttes ut under räddningsinsatsen. Till synes bars ett husdjur ut av en rökdykare, okänd status.

Ett husdjur bars ut av rökdykare.
Mikael Fyhr, första insatsperson och styrkeledare på Räddningstjänsten i Aneby samtalar med några av rökdykarna.

Mikael Fyhr, första insatsperson och styrkeldare på Räddningstjänsten i Aneby, berättar på plats att Anebys styrka har anlänt men att de står ”standby”. När situationen var under kontroll kunde räddningstjänsten från Aneby vända åter mot station.

Texten kan komma att uppdateras.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait