Barnens festivaldag i Aneby Folkets park blev en fullträff

Text & foto: Kjell Olof Bohlin. Foto: Tobias Marbenius.

Många barnfamiljer styrde stegen i riktning mot Folkets Park, där det i söndags anordnades en speciell barnfestivaldag. Redan på långt avstånd gick det att uppfatta glada skrik.

Utöver Aneby Folkets Park så var Aneby Kristna Råd, Svenska kyrkan, Lions, Rotary, Gransnäs ungdomsgård och studieförbundet Vuxenskolan samarbetspartners för denna fest.

Lotteriförsäljarna Melwin Lundgren, Johan Wideberg, Oliver Bodin och Albin Andersson.

Det salufördes diverse leksaker och flygande föremål av ett par knallar vid entrén.

Aneby Kristna Råd (AKR) delade ut barnbiblar till barn som var minst fem år. Föräldrar fick intyga barnets ålder när Anebynytt var på besök. AKR anordnade även flera lekar och tävlingar i parken.

Ruskiga attraktioner på parkens dansgolv.

På parkens dansgolv var det lite extra liv och rörelse. Där fanns olika hoppborgar och en del ruskiga attraktioner, som kunde skrämma även de vuxna besökarna. Ut ur käften på en hajliknande figur kom barnen i strid ström, som väl var med glada rop.

Johan Henningson och Åsa Lundqvist, ordförande i föreningen Aneby Folkets Park, levererade välsmakande nygräddade våfflor.

Ingen behövde vara hungrig under den tid besöket varade. Det fanns exempelvis korv med bröd och våfflor med sylt och grädde. Mariannelunds karamellkokeri lockade med teatergodis och godisremmar. Inköpet förgyllde säkert barnens stund i parken. Även föräldrarna sågs mumsa på marmeladbitar med välbehag.

Välbesökt polisbil på barnens festivaldag i parken.

Den polisbil som fanns på plats fick många besök. Leende poliser berättade gärna om olika funktioner. Barnen fick även gå in i polisbilen och starta blinkljuset.

Räddningstjänsten fanns på plats senare delen av dagen och visade upp ett av sina fordon.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait