2023-05-29, Lastbilssläp började att brinna under färd, Räddningstjänsten i Aneby ryckte ut

Text & foto: Tobias Marbenius.

Vid 10-tiden på måndagsförmiddagen fick Räddningstjänsten i Aneby och Eksjö rycka ut tillsammans med polis och insatsledare från Nässjö till en lastbilsbrand mellan Aneby och Eksjö på riksväg 32.

På långt håll kunde en rökpelare ses stiga upp från brandplatsen.
Terrängen runt det brinnande släpet bevattnades.
Trailern hade parkerats på Sunnerängas busshållplats.

På långt håll kunde en rökpelare ses stiga upp från Sunneränga, där trailern stod och brann. Innan räddningstjänsten anlände hade chauffören själv och förbipasserande försökt att med några pulversläckare släcka branden, men det blossade upp igen.

När räddningstjänsten anlände fortsatte de med släckningsarbetet. Även terrängen vid sidan om släpet bevattnades så att inte branden fick spridning där.
– Vi har inte haft någon brand i terrängen, konstaterar Magnus Ardeby, första insatsperson och styrkeledare på Räddningstjänsten i Aneby.

Styrkeledare Magnus Ardeby och styrkeldare Mikael Fyhr, som för dagen agerade brandman.

Chauffören hade kopplat från dragbilen efter att han parkerat trailern på Sunnärängas busshållplats intill riksväg 32. Under räddningsarbetet var vägen förbi olycksplatsen avstängd för trafik. När branden var under kontroll kunde trafiken släppas förbi växelvis.

På riksväg 32 bildades det långa köer under räddningsarbetet.

Ledningscentralen för Räddningstjänstsamverkan Småland Blekinge, RSB, meddelar att det inte handlar om något farligt gods i lasten. De meddelar också att inga personer kommit till skada och att släpet är i behov av bärgning.

Lastbilen stod i Toppakullabackens nedersta del.
Trailern var i behov av bärgning.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait