Fredrik Ivarsson i Aneby fixar det mesta – och fixar du själv så hyr han ut maskiner och verktyg

Text & foto: Tobias Marbenius.

Fredrik Ivarsson kommer ursprungligen från skogarna utanför Hultsfred, men sedan fem år tillbaka är han Anebybo.

Fredrik Ivarsson fixar det mesta.

I grund och botten är han utbildad datatekniker, men arbetar idag med sin firma Ivarssons industriservice, där han bland annat hyr ut sig själv till Järnforsens plåtslageri.

När jag träffade Fredrik en vårdag för några veckor sedan så var han i full färd med att markbereda för ett växthus på en tomt vackert beläget intill Anebysjön.

Fredrik med sin minigrävare på 1,8 ton.

Med skicklig hand för han skopan på sin minigrävare och jämnar till ytan där växthuset ska stå.

Fredrik hoppar ur grävmaskinen och den trevliga kunden han befinner sig hos kommer och serverar kaffe. Jag som själv tillbringar en hel del tid framför dataskärmen, känner, när vi sitter där i vårsolen, i den friska luften, intar kaffet, njuter av utsikten och det underbara fågelkvittret, att jag har full förståelse för varför Fredrik har lagt jobbet som datatekniker lite på sidan om.

Fredrik i sin grävmaskin.

Hur kommer det sig att du flyttade till Aneby?

– Att det blev Aneby beror på att jag var och drog ventilation på Attends, och där arbetade det en Anebytjej som det uppstod tycke för, och på den vägen är det, förklarar Ivarsson samtidigt som han strålar ikapp med vårsolen.

Nu fem år senare har de bildat familj, skaffat hus och har två barn tillsammans.

Fredrik berättar att han kan hjälpa till med det mesta, både åt företag och privatpersoner.

– Exempelvis kan jag göra gräv-, bygg- och plåtjobb, berättar han.

När vi pratat en stund och avnjutit en kopp gott kaffe ska Fredrik åka och hämta en padda. Jag hänger på för att ta en titt på maskinparken han har.

Det finns många maskiner som man kan hyra, exempelvis en padda.

– Jag hjälper gärna till med jobbet eller hjälper till med transport av exempelvis grus och singel, men vill man hellre fixa själv så hyr jag även ut maskiner och verktyg. Exempelvis hyr jag ut skylift, laser, markvibrator, rundpadda, stenkap, tombola, najmaskin, minigrävare, släpkärra, tippsläp och mer därtill, säger Fredrik och visar mig runt bland alla maskiner och verktyg.

Behöver man kom upp sig lite, så hyr Fredrik ut en Skylift.

Behöver du hjälp med nybyggnad, ombyggnad, renovering, service, svets och smidesarbeten, entreprenad, ventilation, eller hyra maskiner och verktyg, så hittar du kontaktuppgifter till Ivarssons industriservice här.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait