Vårtorg i Hullaryd med hembakat, växter och loppis

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

I lördags inbjöd Hullaryds samhällsförening till ”Vårtorg” i samhället. Hullaryd är av tradition en handelsort av rang. Tidigare var det en plats för kreatursmarknad, rättsskipning och bankärenden.

Under vårtorget trängdes besökarna mellan olika stånd. Här fanns kryddor och tesorter i en omfattande sortering. Hullaryds samhällsförening hade samlat mängder av föremål till sitt loppisstånd. Gösta Karlström sålde många prylar på grund av sitt varma leende.

Den hungrige kunde njuta av både färska vårrullar från en matvagn och kaffe med tillbehör i gamla brandstationen. Elvy Johansson från Hullaryd lockade många till sitt stånd med ostkaka och hembakat kaffebröd. För flera av oss var det tyvärr problem med swishbetalningen. ”Du kan betala när du kommer hem”, sa en leende affärskvinna.

Elvy Johanssons ostkakor och kaffebröd hade stor åtgång.
Kryddor och mängder av tesorter.

Man kunde få köpa både honung, tomatplantor och syltade kantareller i andra stånd.

Manges stora kundbil med chark och ost fanns förstås på plats denna soliga försommardag.

Nöijds hemkokta karameller finns alltid på plats när det är marknad i Hullaryd. Undertecknad kan intyga att smaken var extremt god.

Möjlighet fanns att rida på häst.
I Annes trädgårdscafé fanns Ida Ström och Anne Håkansson som servitriser.

Anne Håkanssons trädgårdscafé hade premiäröppet under denna helg. Hon lockade med smörgåstårta och våfflor och ett vänligt mottagande. ”Denna helg har jag extra många kunder, därför att jag är med i arrangemanget ”Mat runt Gränna”. I denna satsning där 28 företag deltog ingick ett antal från Aneby kommun: Stalpets Café, Prästgårdens mejeri i Lommaryd, Annes Trädgårdscafé i Hullaryd, Wiredaholm Golf & Konferens, Gröna Lund i Vireda och Kulturreservatet Åsens By i Haurida.

Tingshusets ägare Henrik Olsson och Oscar Målevik berättade om ”Helg i Hullaryd”.

Tingshusets ägare Henrik Olsson och Oscar Målevik fanns bland stånden i Hullaryd och gjorde reklam för nästa stora händelse i Hullaryd. Den satsningen kallad ”Helg i Hullaryd” äger rum 22-23 juli och innehåller mängder av aktiviteter. Finsmakarna brukar bilda lång kör för att få tag i Oscar Måleviks prisbelönta bakelser.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait