Pop- & rockkören i Aneby gjorde bejublade konserter

Text & foto: Tobias Marbenius.

I lördags var det dags för Pop- & rockkören i Aneby att gå upp på scenen i Aneby konserthus för att göra sin andra konsert sedan kören startades förra året.

Konserterna hölls i Aneby konserthus.
Kören lockade två fullsatta konserthus.
Kören in action.

Det var ungefär 80 taggade körmedlemmar som i lördags tog plats på konserthusets scen. Medlemmarna i kören kommer bland annat från Aneby, Eksjö, Tranås, Nässjö, Lekeryd och Huskvarna. Intresset av att se och höra kören var stort och båda lördagens konserter var utsålda.

Terminens låt-tema var kärlek, och konserten hade rubriken ”A little bit love”.

AnebyNytt besökte konserthuset när det var dags för dagens andra och sista konsert.

Tony Berglund i ”Gimme some lovin´”.

Först ut på repertoaren var låten ”Gimme some lovin´”, som släpptes som singel 1966 med det brittiska bandet Spencer Davis Group. Låten har sedan dess släppts av flera artister, och en av de mer kända tolkningar är med bandet Blues Brothers. När kören tågade in till introt bar herrarna mörka solglasögon och trilbyhatt, precis som ”Jake och Elwood Blues” i Blues Brothers.

Solister i ”Gimme some lovin´” var Tony Berglund, Rebecka Sköld Martini och Ylva Karström.

Ylva Karström, en av solisterna i ”Gimme some lovin´”.
Det svängde bra när kören drog igång.

Grundaren Anna Palmér informerade om att medelåldern i kören är 50 år och den vanligaste sysselsättningen bland medlemmarna är att arbeta inom pedagogiska yrken.

Konferencieren och körmedlemmen Sofie Ekström såg till att den röda tråden hölls.

Konferencieren Sofie Ekström berättade att kören med sin konsert ville sprida mycket kärlek och uppmuntrade publiken till mer pussar och hångel. – Inte bara för att det är trevligt, utan även för att det finns andra hälsofördelar. Exempelvis säger forskningen att en kyss skyddar tandemaljen och under en intensiv kyss aktiveras hela 146 muskler, vilket innebär att under tre minuter förbränner lika mycket kalorier som under 10 minuters lätt löpning, berättar Sofie och presenterar nästa låt ”The shoop shoop song”.

Matteus Bjerkander var solist i medley-låten ”Oh, vilken härlig dag”.

Efter några ytterligare kärlekslåtar var det dags för publiken att få vara med att sjunga i ett kärleks-medley. Solister var Matteus Bjerkander, Solla Ström och Ida Carlsson.

Solla Ström & Ida Carlsson, solister i medely-låten “Lyssna till ditt hjärta”.
Bra ljud och ljus.
Rebecka Sköld Martini och Ylva Karström med flera bjöd på dans till medley-låtarna.
Mats Asplund rockade loss.

Tyngre tongångar blev det när Mats Asplund greppade micken och drog av Whitsnakes ”Here I go again”, vilket följdes av rejäla applåder.

Linda Bülow Eklund, solist i ”Utan dina andetag”.

Kent-låten ”Utan dina andetag” med solist Linda Bülow Eklund stod sedan på tur. En favoritlåt för många i kören, berättade konferencier Sofie. De flesta låtarna framfördes med förinspelat komp, men denna låt framfördes med vackert pianospel av körledaren Anna.

Körledaren Anna Palmér imponerade med sin egenkomponerade kärlekslåt.

Anna satt kvar bakom pianot när hon berättade en egenupplevd kärlekshistoria där hon bland annat tackade Aneby kulturskola för att hon och sin nuvarande man Richard träffades. Efter historian framförde Anna sedan den egenkomponerade låten som hon överraskade honom med på vigseln i Linderås kyrka för ett antal år sedan. Överraskad blev mannen Richard även denna gång, på dagens första konserten, då han inte visste att låten skulle vara med.

En fantastisk fin låt som berörde många. Till synes, trots lite väl fuktiga ögon, fick många ögon och kinder torkas torra, både av körmedlemmar och publik.

Efter den 6-stämmiga ”Happy ending”, där konsertens titel var hämtad ifrån, var det dags för Felicia Westin att vara solist i Scorpions-balladen ”Still loving You”.

Felicia Westin, solist i ”Still loving You”.

Körledaren Anna förklarade att konserten kommit fram till den sista låten, och hoppades på att kören bidragit till nytankad glädje, energi och kärlek. Den klassiska Toto-låten ”Hold the line” stod sedan, som finalnummer, på tur.

Judith Frick fick som solist, uppbackad av kören, runda av kvällen med ”Evighet”.

Av applåderna att döma, så var publiken mer än nöjd med konserten. De enorma applåderna ledde fram till extranumret Carola-låten ”Evighet”. Solist var Judith Frick.

Grundaren och körledaren till Pop- & rockkören, Anna Palmér.

Medans Anna, med start nästa vecka, börjar arbetet med att arrangera och spela in nya låtar till höstterminen så har kören uppehåll tills augusti då höstterminen startar.

Läs även: Pop- & rockkören laddar för lördagens konsert i Aneby konserthus


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait