2023-03-10, Två personer gripna i Aneby efter att ha backat in i polisbil

Text & foto (arkivbilder): Tobias Marbenius.

En polispatrull som vid 03-tiden natten mot fredag befann sig på riksväg 40 utanför Eksjö uppmärksammade en bil med tillkopplat släp som de ville kontrollera. Ekipaget vägrade att stanna på polismans tecken och ett förföljande inleddes.

Patrullen meddelade det pågående förföljandet till regionledningscentralen och fler polispatruller involverades i ärendet. Ekipaget svängde av från riksväg 40 och styrde mot Ormaryd och passerade så småningom Norra Solberga kyrka. Patrullerna som deltog i jakten placerade sig strategiskt längst den tänkbara färdvägen.

Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg, hade vid 11-tiden inte fått in alla uppgifter i ärendet ännu men berättar att förföljandet sedan gick mot Aneby, färden ska bland annat ha gått på cykelvägar och mindre skogsvägar, och det var just på en mindre skogsväg i trakterna runt Skärsjö som färden tog stopp, som Dennis uppfattat det.

– De ska ha kört fast i en backe på en mindre skogsväg, och i samband med det verkar det som att en polisbil blivit påbackad, berättar Dennis.

Den flyende bilen med påkopplat släp körde slutligen fast i backe på en skogsväg. Arkivbild / Genrebild

I bilen färdades två personer, en man i 35-årsåldern och en man i 50-årsåldern. När fordonet kontrollerades av polisen påträffades verktyg och misstänkt stöldgods.

Polisen grep de båda männen som är misstänkta för stöld. Mannen i 50-årsåldern, som var den som framförde fordonet, är även misstänkt för grovt drograttfylleri samt grov olovlig körning.

– Anmälan är upprättad och nu ska åklagaren besluta om de misstänkta ska anhållas eller ej, säger Dennis.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait