2023-02-23, Hund på spårområdet i Aneby ledde till eftersök och tågstopp

Text & foto: Tobias Marbenius.

UPPDATERAD. Vid 08:30-tiden på torsdagsmorgonen observerade en person en mindre hund på tågspåret vid resecentrum i Aneby.

På sträckan Nässjö – Tranås blev det tågstopp i jakten på hunden.
Räddningstjänsten sökte av spårområdet norr om resecentrum, där hunden varit synlig.

En person som stod på perrongen iakttog en hund som först kom springandes på spårområdet från Tranåshållet mot Aneby, men vid norra delen om resecentrum gjorde hunden halt och vände om. SOS Alarm larmades om händelsen och Räddningstjänsten i Aneby ryckte ut.

Planket längs med spåren upphör norr om resecentrum, där kan hunden tagit sig ut.

– Vi har sökt av en sträcka norr om Aneby men vi har inte kunnat finna någon hund, berättar Magnus Ardeby, första insatsperson och styrkeledare på Räddningstjänsten i Aneby.

I samband med räddningspådraget utfärdades tågstopp på sträckan Nässjö och Tranås.

Mikael Fyhr tillsammans med Magnus Ardeby från Räddningstjänsten i Aneby eftersökte hunden.

– Det är plank på sidan om spåret, men det upphör en liten bit bort så där kan hunden tagit sig ut från spårområdet, förklarar Mikael Fyhr som tillsammans med Magnus Ardeby deltog i sökandet.

Om det var en utbildad spårhund eller om hunden snabbt ville bli en ändå – förtäljer inte historien…

Uppdatering 230223, kl. 11.00.
På Facebooksidan ”Aneby Anslagstavla” kan man på torsdagsförmiddagen se en efterlysning om en bortsprungen hund i Aneby. I kommentarsfältet går att läsa att flera personer under morgonen observerat hunden i Aneby. Det går även att läsa att hunden är infångad och att ”Illbattingen är hemma igen, Tack för all hjälp!”. Enligt vittnesuppgifter från spårområdet ska det varit en hund med korta ben, så inte helt otippat att ärendena kan hänga ihop. I så fall rör det sig om en Drever, så inte helt omöjligt att det var en utbildad spårhund.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait