Bibliotek stänger för renovering och flytt till nya lokaler

Text & foto: Tobias Marbenius.

Sedan en tid tillbaka har en takrenovering på biblioteket i Aneby ägt rum. Renoveringen visade sig vara mer omfattande än man tidigare trott vilket gjort att biblioteket sista tiden haft öppet under begränsade former.

Nu har hyresvärden Aneby Bostäder beslutat att det inte bara ska bli ett nytt yttertak utan även insidan ska fräschas till. Renoveringen innefattar utöver yttertaket nu även innertak med armaturer, ventilation, ommålning och golv. Därmed tvingas biblioteket hålla helt stängt från och med i dag, måndag 20 februari, och två veckor framåt.

– Under dessa två veckor packar vi ihop och öppnar upp ett bibliotek i lite mindre skala i gamla Apotekets lokaler vid Fredstorget. Vi planerar att öppna i den nya lokalen måndag den 6 mars, berättar Gunilla Crona, kultur- och fritidschef i Aneby kommun.

Gunilla Crona, kultur- och fritidschef i Aneby kommun utlovar att det ska firas när renoveringen är klar. Arkivbild.

– När renoveringen är klar flyttar vi tillbaka till ordinarie lokaler och firar tillsammans med låntagarna/användarna, utlovar Crona,

Hur länge renoveringen kommer att ta är i skrivande stund oklart.

Under perioden biblioteket har stängt uppmanas låntagarna att behålla sina lånade böckerna hemma. Personalen på biblioteket lånar om och plockar bort eventuella skulder varefter det blir aktuellt.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait