Gissningslek vid terminens första sopplunch i Lommaryd

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

När Anita Walfridsson i onsdags hälsade välkommen till årets första sopplunch i Lommaryd, var församlingshemmet välfyllt av förväntansfulla besökare.

Rykande varm köttsoppa serveras i Lommaryds församlingshem.

Denna dag serverades köttsoppa från Restaurang Byn i Aneby. Många ville ha en andra portion på grund av den goda smaken.

”Vad tror ni om mig” undrade den ganska nyanställda diakonen Janet Andersson i början av sin berättelse. Hon delade ut lappar med frågor till varje deltagare och längst upp fanns rubriken ”Lär känna diakonen”.

Janet började sin tjänst den 17 oktober 2022 och visste då väldigt lite om Aneby. Hon har Småländskt påbrå och är född i Huskvarna.

Diakon Janet Andersson framför besökare vid borden.

”I vilka länder tror ni jag har jobbat?”
På det utdelade papperet stod det flera alternativ.
”Jag har jobbat både inom FN-tjänst och sjukvård i Libanon och Moçambique. Jag talar faktiskt portugisiska, språket i Moçambique.”

Janet vigdes till diakon 2009 och fick sin första tjänst i Månsarp utanför Jönköping.

”Vilken psalm tror ni är min favoritpsalm?”
På papperet fanns några att välja bland, men den som hamnade främst var ”Lov, ära och pris..”

Vi fick veta att en diakon måste avlägga vissa löften innan själva vigningen. Bland dessa finns ”Försvara människors rätt” och ”Uppmuntra andra att göra det goda och barmhärtiga”.

Vid den avslutandeandakten lyfte diakonen fram träsnidaren och förkunnaren Eva Spångberg. Den text av Spångberg som Janet läste hade den inbjudande rubriken ”Välkommen till mitt hjärtas hus”. När en psalm skulle sjungas under andakten, kom Janet på att psalmböckerna inte var utdelade. ”Ni ser att jag inte är perfekt och det behöver ingen av oss vara.”

Lommaryds kyrka. Foto: Tobias Marbenius

Soppluncherna i Lommaryd fortsätter en gång i månaden. Dessa träffar har blivit en viktig mötesplats för bygdens seniorer.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait