2023-02-15, Brand i lyktstolpe fick Räddningstjänsten i Aneby att rycka ut

Text & foto: Tobias Marbenius.

UPPDATERAD. Vid 22-tiden på onsdagskvällen fick SOS Alarm in samtal om att det var rökutveckling från ett rör som gick upp från marken vid Fredstorget i centrala Aneby.

När räddningstjänsten anlände brann det i en lyktstolpe.
Det var förbipasserande som slog larm till SOS Alarm.

När räddningstjänsten anlände visade det sig att det var en lyktstolpe som då brann med öppna lågor. Lyktstolpen har sedan tidigare varit ur funktion och bara nedre delen av stolpen har funnits kvar. Stolpen har i sin tur haft någon form av plaströr över sig för att skydda det elektriska.

– Det är i nuläget oklart varför det har börjat brinna, berättade Tomas Celinder, arbetsledare på Räddningstjänsten i Aneby, i ett tidigt skede.

Räddningstjänsten i Aneby var snabbt på plats.
Branden släcktes fort med en pulversläckare.

Stolpen släcktes snabbt av räddningstjänsten. Personal från Aneby kommun som även larmats till platsen tog sedan över ärendet och såg till att stolpen blev strömlös.

Konserthusgatan förbi brandplatsen stängdes av under tiden räddningstjänsten fanns på plats.

Uppdaterening 230216: Efter att Aneby kommuns tekniska enhet idag kontrollerat stolpen som brann har de kunnat utesluta att det rör sig om ett elfel och konstaterar därmed att det inte finns någon naturlig brandorsak. Händelsen är polisanmäld.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait