Kyrklig jazz och smaklig förtäring på Wiredaholm

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

I söndags var det en ovanlig gudstjänst i Svenska kyrkans regi. Det bjöds nämligen på jazzmusik och ”Afternoon tea” på restaurangen i Wiredaholm.

Deltagare i den annorlunda gudstjänsten.

Det visade sig att denna gudstjänstform lockade många från socknen och kommunen. Nästan 50 besökare hade tagit plats vid borden i den solbelysta salongen.

Prästen Karin Sanell välkomnade medverkande musiker och de många besökarna placerade vid borden.

Ljungdahls jazztrio med medlemmarna Klas Lindell, Anders Bjuhr och Claes Ljungdahl.

Samlingen fortsatte med skön jazzmusik av Claes Ljungdahls trio. I denna trio ingår Klas Lindell, trummor, Anders Bjuhr, kontrabas och Claes Ljungdahl, piano och arrangemang.

Bland de välbekanta låtar som framfördes fanns ”On the sunny side of the street” och ”I left my heart in San Francisco”. När det var dags för Duke Ellingtons ”Take the A train”, var det svårt för besökarna att sitta still.

När tallrikarna skulle fyllas med godsaker blev kön lång till de framdukade rätterna. Personalen hade gjort sitt yttersta för att blanda snittar och kaffebröd i en konstnärlig form.

Karin Sanell berättade om kroppens plats i vår personlighet.

Prästen Karin Sanell, som tagit initiativ till samlingen, medverkade med en annorlunda förkunnelse.

Hon hade tagit med sig ett dekorativt tygstycke med insydda symboler. Symbolspråket handlade om relationen mellan ande, själ och kropp. I anslutning till dagens tema ”Det levande ordet” valde hon att stanna vid vårt förhållande till kroppen. ”Ordet blev kött/kropp och tog sin boning bland oss.”

  • Inför den fasteperiod som snart börjar, kan vi öva kroppen i att avstå, framhöll Sanell.
  • Kroppen kan också vara ett tempel, värd att vårda. Aposteln Paulus framhåller att ”vi skall ära Gud med våra kroppar”.

Efter musikgudstjänstens slut valde många att stanna kvar för fortsatt god gemenskap med sina bordsgrannar.

Sockenprästen Karin Sanell är en mästare att skapa annorlunda gudstjänster. Söndagen den 26 februari är det dags för ”Hundcafé” i Vireda sockenstuga. Efter inledning i kyrkan kommer Cilla Thure att berätta om sitt arbete med tjänstehund. Till sockenstugan hoppas Sanell att många tar med sig sin hund. Det kommer troligen att serveras hundgodis vid detta tillfälle.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait