Trivsam julgransutdansning vid Haurida kyrka

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

Mellan den medeltida kyrkan och Förskolans byggnad i Haurida var det liv och rörelse torsdagen den 12 januari, dagen innan tjugondedag jul.

Tomten kom på besök.

Då var det nämligen dags för ”Julgransutdansning” i Anebys minsta socken. Även i Bälaryd och på torget i Aneby kunde man dansa ut julen vid ett särskilt program.

Ulf Lundberg spelande julmelodier på cittra.

På cittra spelade Ulf Lundberg julmelodier som lockade till dans kring en mindre gran. Den större sockengranen intill stora genomfartsvägen, lämpade sig inte för danssugna barn och föräldrar. Både trafiken och ett djupt dikt satte det stopp för kringgående rörelser.

Den mindre granen på gården var förstås försedd med elektriska ljus och blev ett centrum för kvällens festligheter.

Bland de visor som sjöngs av cirka 25 deltagare fanns dessa: Små grodorna, Prästens lilla kråka och Vi äro musikanter allt ifrån Skaraborg . Varv efter varv gick dansen i väntan på att något efterlängtat skulle hända. Plötsligt uppenbarade sig tomten bakom stugknuten och undrade om några snälla och godissugna barn fanns på plats.

Tomten anlände med en säck fylld med godsaker.

Efter denna utdelning av en påse med tablettask, smågodis och frukt, bjöds alla in till fritidsklubbens lokaler för servering. Kaffe och saft med smakligt tillbehör avnjöts samtidigt som gemytliga samtal pågick vid borden.

Det bjöds på fika i Fritidsklubbens lokaler.

Arrangör för programmet var Svenska Kyrkans församling i Haurida-Vireda.
Prästen Karin Sanell kunde berätta om några kommande arrangemang inom pastoratet:
– Den 12 februari inbjuds till ”After noon tea” på Wiredaholm. Med musik medverkar Claes Ljungdahls jazztrio. För deltagande är det nödvändigt med anmälan till Karin Sanell.

– Den 26 februari är det för första gången dags för ett ”Hundcafé”  i Vireda sockenstuga. Då är det förstås tänkt att matte och husse skall ta med sig sina hundar.

–  Den 26 mars inbjuds till programmet ”Matnyttigt” i Vireda sockenstuga. För medverkan svarar Maria Johansson och Inger Norberg. Troligen kommer smakprov på maträtter att finnas på plats.

– I fritidsklubbens lokaler i Haurida pågår sedan några månader övningar inför kommande teater. Det är Ulf Lundberg som skrivit manus och leder övningar, där tiotalet ortsbor deltar. Teatern kallas ”Händelser i Havryda” (Gammaldags stavning). Själva framförandet blir i slutet av augusti.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait