Tabberas – kalas efter avslutad termin på Gröna lund i Vireda

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

Sista vägsträckan till ”Gröna Lund” passerades både isfläckar och lervälling. Torsdagen 29 december, några timmar mitt på dagen, var sista tillfället att besöka Gröna Lund denna termin. Värdparet Theres och Niklas Eklund hade denna speciella dag utlovat gratis fika till besökarna. Vi var många som försåg oss med vaniljbullar, kokosbollar och prinsesstårta till kaffet.

På Gröna Lund var det under torsdagen utförsäljning och gratis fika.

Under terminen från sommaren till december har mycket hänt på det populära caféet. Bland olika händelser kan nämnas fyra träffar med veteranbilar, soppkvällar och tidig julmarknad.

Bland besökarna har funnits både närområdets folk och gäster från mer avlägsna platser. Gröna Lund har blivit ett inneställe för personer från Tranås, Nässjö, Eksjö, Gränna och Jönköping. Undertecknad har även mött besökare från Linköping och Göteborg. På Gröna Lund finns en ålderdomlig charm och ett gemytligt bemötande, som uppskattas av besökarna.

Det fanns många produkter som såldes till halva priset.

När Handelsboden Ådala öppnade under våren 2022, utökades sortimentet av annorlunda heminredningsdetaljer. Mellan Ådala och Gröna Lund skapades en stig genom björkskogen.

Tomtar som söker nytt hem.

Nu funderar ägarparet på att utöka sin service. Bland dessa planer finns tankar på att bli en plats för utlämning av paket, så att man slipper åka till Aneby och Lekeryd, för att hämta sina beställda paket.

”Det är ju ett faktum att många handlar digitalt när det gäller olika typer av varor”, säger Therese och fortsätter med orden ”Kanske kan jag sätta in ett kylskåp i den gamla affären och sälja vissa livsmedel”.

När det är dags att tacka för terminens många upplevelser, hörs de glada orden från Theres: ”Välkomna i februari, då serverar vi hemgjorda semlor”.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait