Musik i juletid i Vireda pingstkyrka drog in imponerande insamlingssumma

Text & foto: Kjell Olof Bohlin. Foto: Ingegärd Malmberg Bohlin

Den rymliga pingstkyrkan i Vireda fylldes av förväntansfulla besökare dagen innan julafton. Programmet ”Musik i Juletid” har pågått sedan förra årtusendet, det betyder att starten för sångprogrammet sträcker sig tillbaks till 1980-talet.

Julkören tillförde julstämning.

Sedan den unga musikgruppen startat med ”Feliz Navidad / En riktigt god jul” var det dags för hela ”Julkören” att sjunga ”Julens klockor ring”.

Församlingens ordförande Mikael Målevik hälsade välkommen och trodde att innehållet skulle passa besökarna. Julkören fortsatte med sången ”Ett vänligt ljus” där orden skapade julstämning: ”Ett vänligt ljus mot barnaögon glimmar / ett juleljus som brinner i vårt hus.”

Manskören tog ton.

Efter det att församlingen sjungit adventssången ”Gå Sion din konung att möta” medverkade Vireda-Haurida Manskör med sången ”Jag vill ha tillbaks den gamla julen.” Orden ”Julkort görs på datavis / Julskinkan en broilergris” fick många att nicka bifall.

Caroline och Julia sjöng ”Rena rama julsång”.

Mor och dotter Caroline och Julia kom loss i den rockiga ”Rena rama julsång” och belönades med kraftiga applåder. Ungdomsgruppen fortsatte med ett ”Julmedley” sedan Elsa briljant svarade för välbekanta ”It´s Christmas”.

Julkören återkom med sångerna ”När vi närmar oss jul” och ”Mitt i vintern var det.” Den senare av dem sjöngs fyrstämmigt. Poeten Anna Greta Wides ord innehöll denna tanke: ”Om jag ägde skatter / skänkte jag dem visst / Nu får du mitt hjärta / Herre Krist.”

Sångerna kompades av flera instrument.

Det kändes naturligt att årets insamling skulle tillfalla Ukrainas lidande folk. Caroline Ellbranth Pettersson berättade om SAM-hjälpens, Svenska Alliansmissionen, insatser i det drabbade landet. Gåvan som främst gavs genom insättning via Swish blev imponerande stor. Inte mindre än 45.200 kr blev resultatet. Kassören betonade att fler gåvor kan tillkomma.

Många besökare vid ”Musik i Juletid” i Vireda Pingstkyrka.

Mot slutet av programmet kunde man höra Folke Wilhelmsson sjunga ”O, helga natt” med övertygelse känsla.

Musik i Juletid avslutades med att Julkören sjöng ”Sjung ut i hela världen” tillsammans med församlingen.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait