Sammanfattning av blåljushändelser i Aneby de senaste dagarna

Text & foto: Tobias Marbenius.

Av olika anledningar så har det varit lite dåligt med blåljusrapporter de senaste dagarna. Men nedan följer en sammanfattning av räddningstjänstens utryckningar från förra helgen fram tills nu.

Sammanfattningen sträcker sig till förra lördagen den 10 december, samma dag som Räddningstjänsten i Aneby hade sin traditionella julfest.

Till barnens stora glädje kom jultomten på besök till räddningstjänstens julfest.

I år var undertecknad inbjuden till denna trevliga festlighet och fick även äran att hålla i en liten programpunkt. Festen på Restaurang BYN avlöptes lugnt och stilla till dess att tomten kom på besök, då blev det uppståndelse bland de yngre festdeltagarna.

Tobias Arvåsen avtackades bland annat med en tavla från arbetskamraterna i brandmannaklubben. På bild representanterna Tommy Franzén och Magnus Ardeby.

Ställföreträdande räddningschef och insatsledare Tobias Arvåsen har sagt upp sig från sin tjänst. Han avtackades bland annat av räddningschef Erik Linnå med en brandyxa för lång och trogen tjänst.

Louise Carlsson och Hussain Al-Khafaji har flyttat från kommunen och har därmed slutat sina tjänster som deltidsbrandmän och blev även de avtackade på julfesten.

På ett bord i lokalen fanns ett brinnande ljus och ett fotografi av en tidigare brandman som under året lämnat jordelivet. En märkbart rörd Arvåsen tittade på fotot och sa, ikväll finns du med oss.

Här avtackas deltidsbrandmännen Hussain Al-Khafaji och Louise Carlsson av räddningschef Erik Linnå och ställföreträdande räddningschef Tobias Arvåsen.

Senare på kvällen efter att festligheterna var avklarade, vid 21:30-tiden, slog personer larmnumret 112 och uppgav att de sett genom ett lägenhetsfönster att det slog upp lågor från någon form av ljusstake.

– Räddningstjänsten i Aneby ryckte tillsammans med höjdenhet från Eksjö och räddning från Tranås ut till adressen i centrala Aneby. Även brandingenjör, som denna kväll utgick från Vetlanda larmades till platsen, berättar Tobias Arvåsen, insatsledare på Räddningstjänsten i Aneby.

Larm om lägenhetsbrand i centrala Aneby förra lördagen. Foto: Läsarbild.

– Lägenheten var låst och ingen person hemma, så under tiden vi tog oss in höll vi koll genom fönstret att inte branden utvecklade sig. Efter att vi kommit in fick vi snabbt kontroll över situationen och kunde vända övriga styrkor som var på väg, berättar Arvåsen.

Vid 02:30-tiden natten till söndagen gick nästa larm. Då handlade det om en singelolycka som inträffat vid Vrangsjö på riksväg 32 mellan Aneby och Sunhultsbrunn. Föraren av en personbil hade väjt för vilt och då kört av vägen. En person var drabbad men behövde ej följa med ambulans till sjukhus. Bilen bärgades från platsen.

Vid 10:30-tiden på söndagsförmiddagen, 11 december, fick Räddningstjänsten i Aneby vara behjälpliga i Nässjö kommun när det larmades om brand i byggnad i Annebergstrakten. Enligt uppgifter till Hallpressen handlade det om en mindre brand i ventilationen.

Senare på söndagen fick Räddningstjänsten i Aneby dra på sig larmstället och rulla ut igen. Denna gång fick de åter styra till grannkommunen Nässjö och vara behjälpliga när det var rökutveckling i en byggnad på landsbygden utanför Solberga.

I torsdags, 15 december, larmades Räddningstjänsten i Aneby till brand i ladugård vid Sunneränga.

Räddningstjänsten kontrollerade misstänkt brand i ladugård utanför Aneby.

– Vid framkomst konstaterade vi att läget var lugnt och efter att vi hade kontrollerat att det inte fanns någon brand så kunde vi lämna. Det svarta på ladugårdsväggen hade uppstått tidigare, berättar Mikael Fyhr, första insatsledare och styrkeledare på Räddningstjänsten i Aneby.

Vid 22-tiden på fredagskvällen, 16 december, larmades Räddningstjänsten i Aneby, ambulans och polis till en viltolycka mellan Lommaryd och Hullaryd på väg 976. En personbil hade kolliderat med en älg. Föraren som färdades ensam i fordonet fick vid olyckan mindre sårskador men behövde inte medfölja ambulans till sjukhus. Under räddningsinsatsen var vägen förbi olycksplatsen öppet i ett körfält.

Vid älgkollisonen uppstod skador på bilen.

Jon Forsärla, räddningstjänstens insatsledare från Tranås, berättar att älgen efter kollisionen lämnat platsen och att eftersöksjägare blivit insatta i ärendet. Oklart om älgen hittades.

Fordonet bärgades från platsen.

Räddningstjänsten fick efter älgkollisonen rensa upp krossat glas och bildelar från vägbanan.

Igår vid 16:30-tiden på lördagseftermiddagen inträffade ytterligare en viltolycka. Denna gång på länsväg 132 mellan Bälaryd och Sund. Här handlade det om en kollision mellan en personbil och ett rådjur. Vid olyckan dog rådjuret och hamnade på sidan av vägen. De två som färdades i bilen klarade sig undan skador. Efter att de märkt ut platsen och anmält olyckan till polisen kunde de fortsätta sin resa med bilen – som var i kördugligt skick.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait