Lucia med följe lyste upp på Fredstorget

Text & foto: Tobias Marbenius.

Likt förra året fick Anebyborna den 13 december besök av ett Luciatåg från bibelskola Livskraft på Ralingsåsgården. Klockan 16 på tisdagen intog tåget scenen på torget för att med ljus, sång och text föra fram budskapet att snart är det jul.

Innan Lucia med följe gjorde anhalt på Fredstorget hade de varit och lussat på Antuna samt på ett företag i kommunen. På Fredstorget hade det samlats ett antal som trotsat kylan, utetemperaturen låg på ca 8 minusgrader.

Från scenen bjöds det på stämningsfull sång av traditionella luciatågssånger som ”Gläns över sjö och strand” och ”Luciasången” varvat med lite mer medryckande låtar som ”Go tell it on the mountain”. Till de lite mer medryckande låtarna var publiken inte sena med att hänga på med fotstamp och höftrörelser – vilket i sin tur gjorde att det för många kändes lite varmare på torget.

Ur Luciatåget klev flera duktiga solister fram och spred julens budskap. Av applåderna att döma var den samlade skaran mycket nöjda vad de fått uppleva.


Annons

1 Kommentar on “Lucia med följe lyste upp på Fredstorget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait