Aneby Kulturskolas elever imponerade på ”On Stage” i konserthuset

Text & foto: Tobias Marbenius.

I tisdags kväll när Aneby kulturskola presenterade ”On Stage” hade mycket folk lockats till konserthuset för att ta del av evenemanget.

Det var många elever som tillsammans med musiklärare medverkade när Aneby kulturskola hade konsert på tisdagskvällen. Det bjöds på dans, sång och musik i olika genre och konstellationer.

Många hade tagit sig till konserthuset för att se ”On stage”.

När de medverkande i rask takt inledningsvis passerade scenen presenterade musiklärare Anna Palmér kvällens alla medverkande. Presenterades gjordes även kvällens konferencierer, Alicia Lindstrand och Albin Andersson.

Konferenciéerna tog över mikrofonen och berättade att det under kvällen kommer att framföras en hel del nummer från kulturskolans elever. – Först ut är Streetdance-gruppen med Nellie, Filippa, Alice, Minnah, Greta och Nea.

Streetdance-gruppen med Nellie, Filippa, Alice, Minnah, Greta och Nea.

– De medverkande är elever från klass 3 till klass 9, berättade musikläraren Håkan Sunbring, som bland annat under kvällen var både ljudtekniker och musiker.

Melwin Lundgren framförde sin egna låt ”Alla vet ju”.

Melwin Lundgren, uppbackad av körtjejerna Oliva Lundström och Anna Palmér, framförde sin egna låt ”Alla vet ju”, och fick både rejäla applåder och hejarop. I tur efter Melwin var det dags för Frank, Manne, Fredrik, Nellie, Elsa och Lovali att äntra scenen och framföra Barns Courtneys ”Glitter and Gold”. Även de fick mottaga rejäla applåder.

Frank, Manne, Fredrik, Nellie, Elsa och Lovali framförde ”Glitter and Gold”.

Lite hårdare tongångar blev det när Louie, Loke, Joakim och Elwer lirade Metallicas version av ”Whiskey in the jar”.

Joakim på bas och Elwer på sång. Blundade man kunde man se en ung Lemmy Kilmister framför sig.
Gitarristen Louie imponerade stort när han drog av ett snyggt lirat gitarrsolo.
Kristina, Selma, Katja och Emily

Konstrasterna blev stora när Kristina, Selma, Katja och Emily efter ”Whiskey in the jar” gick upp på scenen och bjöd på en balett till musik från Nötknäpparens ”Waltz of the flowers”. Efter baletten var det dags för sånggruppen med Ebba, Ingrid, Linn, Oliver, Sigrid och Zhulianna att sjunga ”High Hopes” och ”Hold me Closer”.

Ebba, Ingrid, Linn, Oliver, Sigrid och Zhulianna fick publiken med sig när de bjöd på sång.
Kulturskolans ungdomsorkester visade sin musikaliska talang i ”Ko över Sarek”.

Efter sånggruppen var det dags för paus där möjlighet fanns att förse sig med glögg och pepparkakor. När pausen var över var det dags för ungdomsorkestern att framföra ”Ko över Sarek”. Efter den gamla progglåten blev sångerskan Isabella Stenberg kompad av ungdomsorkestern i Adeles låt ”Set Fire to The Rain”.

Tonsäkra Isabella Stenberg sjöng ”Set Fire to The Rain”.

Artisterna fortsatte att avlösa varandra. Kevin Giron charmade publiken när han framförde sin egenskrivna låt ”Sleep”.

Kevin Giron framförde en egenskriven låt.

Lovali Grip och Elsa Eklund gjorde åter igen entré och sjöng ”Human” som sömlöst syddes ihop med låten ”Feeling Good”, en låt som passade perfekt för Elsas röst där hon som solist verkligen imponerade och briljerade.

Elsa Eklund briljerade i låten ”Feeling Good”

Showdance-gruppen med Alicia, Alunia, Isabella, Naomi, Signe, Maja, Maja, Olivia och Selma möttes även de av applåder när de dansat till ”I did something bad” och ”Pon de replay mix”.

Alicia, Alunia, Isabella, Naomi, Signe, Maja, Maja, Olivia och Selma i ett dansnummer.

När dansarna dansat av scenen var det dags för kvällens rocktjejer att kliva upp. Tish, Isabella, Signe och Violet startade upp med den jamaicanske reggaekungen Bob Marleys låt ”I Shot the Sheriff”. Låt nummer två blev Status Que-låten Rockin´all Over The World. För de i publiken som ville sitta still till den låten – så var det omöjligt.

Tish, Isabella, Signe och Violet lirade med rätt gung i reggaelåten ”I shot the Sheriff”.
Isabella på bas och Violet på trummor såg till att det svängde om låtarna.
Tish Hellström rockade loss på sin röda Gretsch till ”Rockin´all Over the World”.

Avslutningsvis samlades alla artister på scenen för att bjuda på ”Gimmie Some Lovin”.

Instrumentalister, sångare och dansare samlades på scen i sista numret.
Isabella Stenberg var solist i ”Gimmie Some Lovin”.

Efter en sådan kväll kan man med enkelhet konstatera att Aneby har många talangfulla barn och ungdomar, några av dem får vi säkert se på större scener framöver. Artisterna, liksom publiken, var på topp från början till slut.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait