2022-10-17, Här åker förövarna fast i Aneby

Text & foto: Tobias Marbenius

I morse upptäcktes en mindre lastbil och en truck fastkörda på gräsmattan utanför HAGS kontor i Aneby. Bakom lastbilen fanns ett antal pallkragar och runt lastbilen syntes att arbete med att få loss den hade pågått.

Det gick nog inte riktigt som tänkt för den eller de som till synes hade för avsikt att stjäla pallkragar på HAGS i Aneby. Lastbilen kördes fast när den från fabriksdelen skulle gena över gräsmattan utanför kontorsdelen. En truck som antagligen var tänkt att hjälpa den fastkörda lastbilen kördes till synes även den fast i gräsmattan utanför HAGS-kontoret.

Den fastkörda lätta lastbilen var knappt synlig från vägen.

Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg, berättar att någon gång mellan gårdagen och fram till idag har händelsen som i nuläget rubriceras som försök till stöld inträffat.

– Utredningen pågår och brottsplatsundersökningen håller på just nu så det kan hända att brottsrubriceringen ändras. De verkar inte ha fått med sig något, säger Dennis när han läser på sin skärm och tillägger att ingen i nuläget är misstänkt för brottet.

När AnebyNytt kommer till platsen vid 9:30-tiden på onsdagsförmiddagen håller polisen på med brottsplatsundersökning.

– Jag letar spår, fotograferar och dokumenterar, berättar polisens brottsplatsundersökare Lennart Körnsveden, som utgår från Eksjö och arbetar på Lokus, lokala brottsplatsundersökare, som är en del av tekniska roteln.

När den fastkörda trucken upptäcktes på måndagsmorgonen stod den fortfarande med motorn igång.

Enligt uppgifter till AnebyNytt har trucken blivit stulen på Norra industriområdet i Aneby, där har någon även försökt att få igång en lastmaskin.

Med bland annat hjälp av sin kamera dokumenterar Lennart lastbilen och den truck som står fastkörd mitt på gräsmattan. – Jag har mina teorier, men i nuläget behåller jag dem för mig själv, berättar Lennart, samtidigt som han blickar bort mot den fastkörda lastbilen och säger att det har nog blivit lite för tungt.

I social medier kan man även läsa på måndagen att stöld av lastpallar i centrala Aneby har skett under helgen.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait