Gitarristen John Sarafian har släppt nytt och finstämt

Text: Tobias Marbenius. Foto: John Sarifian

Gitarrvirtuosen och den forna Anebybon, John Sarafian, har precis släppt en akustisk gitarrversion av den välkända låten ”Håll mitt hjärta”.

John Sarafian i studion med Olle Junholm.

John har med sitt gitarrspel under årens lopp medverkat på flera andra artisters inspelningar och konserter. Han har setts som gitarrist på BingoLotto i TV4, han har gett flera egna konserter och på exempelvis YouTube har han flitigt lagt upp filmer från konserter och andra platser där han musicerat. På konserterna har han fått höra att publiken vill kunna lyssna på hanns gitarrspel exempelvis på Spotify. Det här blir det första studioinspelade som ges ut under eget namn.

”Håll mitt hjärta” är skriven av är Peter Hallström och låten har tidigare bland annat framförts av Björn Skifs.

– Som första låt tänkte jag släppa en låt som folk känner igen. Min gode vän, producenten, musikern och studioägaren Olle Junholm föreslog därför att jag skulle spela in och släppa ”Håll mitt hjärta”. Jag ringde min vän Kenneth Holmström som arrat mycket för gitarr och han hade ett fint arrangemang på ”Håll mitt hjärta”, berättar John.

Omslaget till ”Hold my heart” fotograferat av Johns dotter Annie Sarafian.

– Låten är inspelad med en fantastiskt fin konsertgitarr och resultatet känns mycket bra. För att attrahera en utländsk målgrupp valde jag även att skriva titeln på engelska ”Hold my heart”. Extra roligt är att min dotter Annie tagit bilden till omslaget och filmen som använts har även hon tagit. Motivet är ett vattenfall/fors i Hemsedal där vi har stuga sedan ett år tillbaka. Motivet är Rjukande fossen.

Målet är att spela in och släppa regelbundet. Nästa låt blir eventuellt mitt egna stycke ”For Hagop” tillägnat min far, berättar John.

John under studioinspelningen i Olle Junholms studio.

Vad har du på gång framöver?

– Nästa konsert blir en klassisk gitarrlunchkonsert i Annedalskyrkan 1 november och så släpper Anna Sarafian nytt material i vår som jag producerat och spelar gitarr på.

”Hold my heart” finns på Spotify och finns såklart med på AnebyNytts spellista. Låten finns även på YouTube…


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait